Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1180701

Sv: Laget mot Frölunda
tompap71: Ja, Granström passar nog ändå bäst som forward, där han inte behöver ta lika mkt ansvar bakåt utan kan koncentrera sig mer på att proppa och vara allmänt jobbig för motståndarna.
I övrigt tycker jag att peja gör en riktigt bra analys av matchen och läget i stort.
Trots allt så har det bara gått 3 matcher och det verkar (iaf av gårdgens match att döma) som om spelarna nu insett att man måste jobba stenhårt i varje byte redan från start.
Sen är det naturligtvis svårt att avgöra exakt vad som gör att vi tar över i sista.
Sannolikt en komb av att dom backar hem en aning och försöker säkra det man har och att vi samtidigt helt plötsligt blir lite mer desperata i spelet, sas.
En desperation som man efterlyser redan från start.
Undrar om det inte är så att CZ:s beordrade strikta styrspel gör att spelarna emellanåt glömmer bort att jobba stenhårt och att dom istället litar alltför mkt på själva taktiken, sas?
Sen skulle det vara mkt intressant om man fick reda på hur CZ tänker i dom olika lägena av en match, ex typ slutet igår?
VARFÖR man matchar vissa spelare osv.
Nog för att man begriper att hemmaplansfördelen gör att man matchar de spelare man anser passa motståndaren sämst, eftersom man har fördel av att byta sist, men iaf...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Laget mot Frölunda
Huge: Till att börja med så gillar jag inte termen desperat, vad jag minns av svenskan så har det ungefär betydelsen - en panikartad sista drastisk åtgärd i omöjligt läge. Men det är egentligen en helt annan diskussion, jag förstår vad du menar.

Vad gäller Cz så tyckte jag förra säsongen att han ofta gick in för sin gameplan stenhårt - vilket i många fall fungerade utmärkt - men hade svårt för att göra avsteg från den när det fungerade sämre, dvs att t ex matcha spelare som var het under matchen istället för de som stämde in i planen. Lite sådana tendenser såg jag också igår.

Att det hårda arbetet inte infinner sig genast är dock för mig en gåta, det borde inte tillit till en viss taktik ha någon inverkan på, och om så är fallet borde Cz ge dem en ordentlig uppsträckning. ES är trots allt ingen lekplats, hårt jobbs krävs, alltid!
Kommentera

Sv: Laget mot Frölunda
Huge: Vad är det jag läser, Huge lite lite skeptisk till CZ val av spelare i slutet av matchen. Har detta nånsin hänt?
Kommentera

Sv: Laget mot Frölunda
Huge: "Nog för att man begriper att hemmaplansfördelen gör att man matchar de spelare man anser passa motståndaren sämst, eftersom man har fördel av att byta sist, men iaf..."

Detta är precis vad jag efterlyste i SAIKmatchen. Då matchades förstalinan mot Månsson / Tenkrat i princip hela matchen...

Nu såg jag inte matchen igår men det verkar vara lite som det varit under ett halvt decennium. Vi har kapacitet att spela jämt mot vilket motstånd som helst men vi faller på egna misstag.

Är det något som får luften att gå ur ett lag i motgång så är det just såna baklängesmål. Enligt radion så föregicks 0-2 målet av ett nonchalant utlägg från Andersén som stoppades på blå. Detta TROTS att Niclas hade gott om tid att lägga ut pucken. Man måste spela enkelt.

Ett lag i Brynäs läge har ofta svårt att själva straffa sina motståndare på deras misstag och måste ofta jobba väldigt hårt för att göra mål. Man blir överkonstruktiv och slår hellre ett svårt pass än att gå på avslut.

DEN trenden är CZ's jobb att vända illa bums annars kan han sälla sig till den växande kön av arbetssökande.
Kommentera

Sv: Laget mot Frölunda
Huge: Jag tror att det hjälpte mycket att Brynäs gick ner på tre kedjor. Inte för att fjärde var dålig, utan för att en del spelare helt enkelt blev bättre av att matchas hårdare.

Storhonken: Jo, visst, och vilka mål och/eller chanser skapade Molin åt laget? Om alla hade åtstadkommit lika mycket som Jonsson gjorde igår så hade ju 3 poäng varit vunna.
Kommentera