Brynäs IF

714088 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1187112

Sv: Kudroc
Gurra88: Jag reagerade väldigt tidigt efter att Dahlén tillträtt som tränare i Frölunda över hans ideér om hur Frölunda ska spela. Kan inte komma ihåg exakt vad han sagt men det var mycket om att de ska spela intensivt och dumpa puckar i anfallszon, kändes inte alls som att han analyserar speciellt mycket utan det verkar vara mest tuta och köra.
En sak att vara andratränare men en helt annan sak att vara huvudtränare och måsta utveckla alla taktiska detaljer i spelet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kudroc
arnio: "En sak att vara andratränare men en helt annan sak att vara huvudtränare och måsta utveckla alla taktiska detaljer i spelet."

Visst är det så, men en så pass erfaren spelare som Dahlen och med den erfarenhet han trots allt har från både landslaget och Dallas som ass coach resp tränare, har nog de hockeymässiga kunskaperna för att leda ett ES-lag.
Det som skiljer en ass tränare från en huvudtränare är väl mer andra saker som ex pressen att just vara huvudansvarig och allt arbete utöver det rent hockeymässiga (hantera media, sponsorer osv).
Men du har absolut en poäng i att han är lite av en self made trainer sas.
Att ha en gedigen teoretisk skolning som tränare behöver inte alltid betyda att man per automatik blir en skicklig tränare men det är nog inte fel att ha gått igenom alla tränarsteg som finns, och kanske lite till.
Nån som vet vilken "tränarutbildning" Dahlen har?
Kommentera