Brynäs IF

713252 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1206994

Sv: Rödin på utlån

GävleLasse: "Jag vet inte riktigt vart HUge fick det där med att Anton skulle ha pressat Cz. Jag tog upp det som ett scenario bland många. Just det verkade passa huge så han valde ut den biten och då är det "sant"."

Det där stämme ju inte.
Jag har hela tiden hävdat att det handlat om rent spelmässiga orsaker, dvs att tränarna ansett att han behöver förkovra sig i AS.
När jag sen fick läsa om Rödin och det beryktade samtalet där CZ skulle ha "avrättat" Rödin så började jag och säkert alla andra självfallet fundera om det inte ligger nåt annat än sportsliga orsaker bakom petningen.
Jag har vare sig valt ut ngt som passar mig eller påstått att nån av förklaringarna skulle vara mer sann än nån annan.
Det enda jag tyckt vara lite konstigt hos Rödinkramarna är att man hittills inte tagit avstånd från Rödins utpressning, om vi nu utgår ifrån att det handlar om det, utan låtsas som om det regnar.
Vilket måste tolkas som att man accepterar att spelare gnäller sig till eller hypotetiskt pressar sig till istid.
Man ska inte generalisera men dagens juniorer tror jag har i många fall har en helt annan inställning. NHL lockar, man är draftad och kung därhemma bland kompisar osv. Lätt att det stiger en åt huvudet och att man börjar fuska med ödmjukheten för att till sist börja gnälla lite över dåligt med istid och sen är det svårt att backa tillbaka bandet igen.
Säger inte att det här gäller i Rödins fall men varningsklockorna har ringt lite för ofta den senaste tiden...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rödin på utlån
Huge: Jag har hela tiden hävdat att det handlat om rent spelmässiga orsaker, dvs att tränarna ansett att han behöver förkovra sig i AS.
När jag sen fick läsa om Rödin och det beryktade samtalet där CZ skulle ha "avrättat" Rödin så började jag och säkert alla andra självfallet fundera om det inte ligger nåt annat än sportsliga orsaker bakom petningen.


Jag vet inte vilket samtal du hänvisar till men tydligen hade CZ och J20-tränaren gett Rödin en skaplig avhyvling förra veckan under en J20-match. Uppenbarligen var de inte direkt nöjda med något, antingen jobbet eller förmågan att följa direktiv.

Utlåning kan väl ses på olika sätt men jag gillar inte när en lovande junior från de egna leden lånas ut och en just nu totalt iskall och intetsägande spelare som följer direktiven ersätter. Utifrån sett kan det väl se ut som Rödin uträttar en del offensivt men CZ verkar ju inte uppskatta det.

Känns som ett vågspel, risken att tappa en lovande (och kanske numera missnöjd) junior till annan klubb efter nu gällande kontrakt vs. ett lag där alla följer direktiven (att spela "säkert")
Kommentera

Sv: Rödin på utlån
Huge: Det kvittar vad som hänt i Rödin-fallet för det han gjort under året har inte en sån som Herman gjort dom två senaste säsongerna. Varför då inte satsa på en ung hungrig spelare som alltid ger 100% än att lira med en Herman som inte tillför nånting.

Sen en annan sak, måste bara fråga. Vad tyckte du om utvisningen som Pihlström fick igår för tacklingen på Herman?
Kommentera