Brynäs IF

713238 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1207048

Sv: Rödin på utlån
Huge: Jag har hela tiden hävdat att det handlat om rent spelmässiga orsaker, dvs att tränarna ansett att han behöver förkovra sig i AS.
När jag sen fick läsa om Rödin och det beryktade samtalet där CZ skulle ha "avrättat" Rödin så började jag och säkert alla andra självfallet fundera om det inte ligger nåt annat än sportsliga orsaker bakom petningen.


Jag vet inte vilket samtal du hänvisar till men tydligen hade CZ och J20-tränaren gett Rödin en skaplig avhyvling förra veckan under en J20-match. Uppenbarligen var de inte direkt nöjda med något, antingen jobbet eller förmågan att följa direktiv.

Utlåning kan väl ses på olika sätt men jag gillar inte när en lovande junior från de egna leden lånas ut och en just nu totalt iskall och intetsägande spelare som följer direktiven ersätter. Utifrån sett kan det väl se ut som Rödin uträttar en del offensivt men CZ verkar ju inte uppskatta det.

Känns som ett vågspel, risken att tappa en lovande (och kanske numera missnöjd) junior till annan klubb efter nu gällande kontrakt vs. ett lag där alla följer direktiven (att spela "säkert")
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rödin på utlån

Hitman: Oavsett vad som hänt så måste man tillåta att en junior gör fel ibland. Ska man plöja ner 6 mille om året på en juniorverksamhet och inte tillåta att juiorer gör fel så käns det väldigt konstigt. Att göra fel ingår ju liksom i inlärningsprocessen. Vad har vi för garantier att man ger honom "rätt" instruktioner i Mora när han gör fel där?

I mina ögon så är det i så fall bättre att man "danar" honom efter ens egna sätt att tänka hockey.

Fast å andra sidan så kanske det bara är bra för våra juniorer att vara så långt bort från hockeymördarens coachning som möjligt. ;)

Kommentera