Brynäs IF

714625 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1207065

Sv: Rödin på utlån

GävleLasse: "Oavsett vad som hänt så måste man tillåta att en junior gör fel ibland."

Och vad får dig att tro att CZ i det här fallet inte har tillåtit ett eller t.o.m flera misstag?
Bara för att vi läktarcoacher inte ser felen så betyder ju inte det automatiskt att han inte gjort några fel?

CZ hade ju nyss flyttat upp Rödin till andrafemman i 2 raka matcher, vilket måste tyda på att han haft för avsikt att ge Rödin en ordentlig chans.
En chans han knappast fått om han hade gjort flera misstag.
Nästa dag är Rödin "sparkad" till Mora.

Hur förklarar du det scenariot? Låter det logiskt?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rödin på utlån

Huge: Faktum är att jag är lite fundersam över scenariot. Rödin spelade ju en hel del i hans sista match och vad jag och många med mig tycker så gör han en bra match, precis som i de andra av matcher han spelat.

Så cz flyttar upp Rödin i andrafemman i två matcher för att sedan skicka iväg honom ögonabums till Mora. Jag kan bara få fram EN slutsats av det hela. Detta baserat på informationen vi fått från Brynäs.

Cz och Sundlöv har dålig kommunikation. Hade Rödin "misslyckats" i andralinan så hade man väl snarare flyttat ner honom i tredje eller fjärdelinan istället för att skeppa iväg honom. Sett till istid så är det bara Hermansson (som tillbringat mesta tiden på bänken) som har mindre istid än Rödin. Så om man anser att man gett Rödin "en riktig chans" är en tolkninssak.

Vad hade Cz för "krav" på att Rödin skulle uträtta på dessa två matcher? Som vi alla sett så spelade han frejdigt och fick med sin ett flertal utvinsningar på grund av att han rörde på benen och visade att han var med för att spela hockey. Man kanske var för tidig med att "döma" honom?

Att skeppa iväg en ung lovande kille till förmån för en spelare som spelat i Brynäs länge UTAN att utvecklas känns konstigt. Om man fortsäter att göra en jämförelse mellan Rödin och Hermansson så har Rödin -6 och en istid på i snitt 7:24 min/match Medans Hermansson har -4 och 6:42 min/match. I mina ögon så känns det hugget som stucket vem som spelar sett till istid och vad man uträttat. Sen tillkommer ju andra aspekter som vilka man spelat med och vilken roll man haft. Och givetvis, vilka man spelat mot.

Frågan blir snarare om hur Sundlöv kan ha gett Hermansson ett fortsatt kontrakt när han inte gör bättre ifrån sig än en junior som tydligen inte håller måttet och skall gå i lära i AS

Kommentera