Brynäs IF

714624 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1207103

Sv: Rödin på utlån

Huge: Faktum är att jag är lite fundersam över scenariot. Rödin spelade ju en hel del i hans sista match och vad jag och många med mig tycker så gör han en bra match, precis som i de andra av matcher han spelat.

Så cz flyttar upp Rödin i andrafemman i två matcher för att sedan skicka iväg honom ögonabums till Mora. Jag kan bara få fram EN slutsats av det hela. Detta baserat på informationen vi fått från Brynäs.

Cz och Sundlöv har dålig kommunikation. Hade Rödin "misslyckats" i andralinan så hade man väl snarare flyttat ner honom i tredje eller fjärdelinan istället för att skeppa iväg honom. Sett till istid så är det bara Hermansson (som tillbringat mesta tiden på bänken) som har mindre istid än Rödin. Så om man anser att man gett Rödin "en riktig chans" är en tolkninssak.

Vad hade Cz för "krav" på att Rödin skulle uträtta på dessa två matcher? Som vi alla sett så spelade han frejdigt och fick med sin ett flertal utvinsningar på grund av att han rörde på benen och visade att han var med för att spela hockey. Man kanske var för tidig med att "döma" honom?

Att skeppa iväg en ung lovande kille till förmån för en spelare som spelat i Brynäs länge UTAN att utvecklas känns konstigt. Om man fortsäter att göra en jämförelse mellan Rödin och Hermansson så har Rödin -6 och en istid på i snitt 7:24 min/match Medans Hermansson har -4 och 6:42 min/match. I mina ögon så känns det hugget som stucket vem som spelar sett till istid och vad man uträttat. Sen tillkommer ju andra aspekter som vilka man spelat med och vilken roll man haft. Och givetvis, vilka man spelat mot.

Frågan blir snarare om hur Sundlöv kan ha gett Hermansson ett fortsatt kontrakt när han inte gör bättre ifrån sig än en junior som tydligen inte håller måttet och skall gå i lära i AS

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Rödin på utlån

GävleLasse: Hermansson och Rödin är ju helt olika spelartyper och har olika roller i laget så en jämförelse som hävdar att den ena är så mkt bättre än den andre säger egentligen ingenting i det här fallet.
Enligt CZ har man den senaste tiden haft interna diskussioner i laget för att peka på allvaret i läget. Man har gått igenom spelare för spelare, detaljstuderat alla och ventilerat vad som varit bra och dåligt.
Mkt möjligt att Rödin helt enklet kommit till korta i det här sammanhanget och ansetts ha små möjligheter att i Brynäs blir så mkt bättre än han är för dagen. Bättre då att låna ut honom för att på så sätt ta lite press av en ung och ändå relativt orutinerad spelare på den här nivån.
Man känner mao kanske att man inte har råd med några juniorexperiment i det här läget utan tar det säkra före det osäkra.

Eller så handlar det om en petning av disciplinskäl sas.
Vancouver ligger på och pressar Brynäs, ngt som Brynäs självfallet till viss del måste acceptera. Rödin kommer i kläm och står där som en åsna mellan två hötappar. Inte lätt att som junior och sugen på NHL-spel att i det läget stå emot frestelsen att själv ta över lite av det övertalningsjobb som Vancouver självfallet ska sköta själva utan att Rödin ska känna sig delaktig.
Och då inställer sig frågan: vad gör CZ och Sundlöv i det läget?
Faller undan för Vancouvers/Rödins krav?
Ja, visst kan man göra det men vill man samtidigt låta en NHL-klubb bestämma hur mkt istid Rödin ska ha i ES? Knappast.
Återstår lösningen på den Gordiska knuten: man lånar ut Rödin till Mora.
Han kan dra på sig rutin och hårdhet lite snabbare tack vare mer istid än vad han skulle fått i Brynäs samtidigt som Brynäs kanske får tillbaka en tuffare och lite mer rutinerad forward när det börjar dra ihop sig frampå vårkanten, oavsett vad det blir (slutspel, nomansland eller KS)

Simsalabim:
Alla är glada och nöjda.

Kommentera