Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1253035

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00

Jajjen: Hur hade du reagerat om det stått att Brynäs behövts i ett sluitspel? Jag tror inte att du hade klagat.

I mina ögon så bäddar återigen OPG för förlusten med åter en totalt onödig utvisning.

Vidare så har vi fått svar på varför Dackell varit så under isen. Förståeligt att han inte varit sig själv den senaste tiden.

Samtidigt så ställer jag mig väldigt frågande till hans och Cz's ledarskap när man envisas med att spela honom i förstalinan i match efter match. Som lagkapten måste man ta ansvar, även om det ansvaret innebär att man bänkar sig själv när man känner att man inte levererar. I mina ögon så har Dackell agerat väldigt själviskt när han stulit speltid från Spelare som varit mycket hetare.

Laget före jaget har ofta nämnts i Brynäs sammanhang. Vad hände med det egentligen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
Jag brukar alltid kika in här och läsa lite emellanåt. Men har aldrig känt något större behov av att göra en användare men nu kände jag att jag fick lov, när även vanligtsvis kloka användare sriver nonsens. I och för sig i besvikelsen stund.

GävleLasse:

"Som lagkapten måste man ta ansvar, även om det ansvaret innebär att man bänkar sig själv när man känner att man inte levererar. I mina ögon så har Dackell agerat väldigt själviskt när han stulit speltid från Spelare som varit mycket hetare.

Laget före jaget har ofta nämnts i Brynäs sammanhang. Vad hände med det egentligen."

Är du allvarlig med det här? Menar du att våran kapten spelaren, spelaren som ska vara vår ledare, ska bänka sig själv? Laget före jaget är precis motsatsen till vad du har beskrivit. Laget före jaget är att alltid ställa upp och göra vad man av tränaren blir tillsagd. Spelare som "bänkar sig själva" och inte vill spela när det gör ont eller man själv tycker att man är dålig har inget utrymme i lagidrotten. Sånt fjant kan utövare hålla på med i induviduella idrotter men absolut inte i lagidrott. Det här är värre än målvakter som byter ut sig själva när man haft en dålig match. Beslut som dessa ska man helt och hållet överlämna till tränaren. Hur jobbigt det än är, hur mycket man själv tycker att någon annan kan göra det bättre så är det tränaren som bestämmer. Det förstår en kille som dackell. Att du ifrågasätter hans ego i den här situationen är skrattretande. Spelar Dackell när han inte platsar så är det tränar trion som ska ifrågasättas och ingen annan.

Tack för allt Ove, du kommer alltid att vara störst för mig.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
GävleLasse: Varken du, jag eller nån annan har en aning om hur snacket gått kring laguttagningarna, där spelare och tränare självfallet diskuterar saken tillsammans.
Att Dackell skulle försöka tvinga fram speltid av ren själviskhet, tror jag är rent nonsens.
Problemet har nog snarare varit brist på bättre alternativ, då Dackell trots sin skada ändå varit tillräckligt bra för att göra sitt jobb bättre än vad nån annan tillgänglig spelare skulle ha gjort.
Igår var han en av våra bättre spelare och visade lite av det han kan när han är frisk. Han kunde mkt väl ha blivit ngt av matchhjälte om domaren inte tagit en helt felaktig tvåa när Hansen frispelades. Istället fick Dackell bevittna när Timmy Pettersson förmodligen avgör matchen med sitt mål i 5 mot 3.
Att dessutom hänga ut OPG känns oerhört selektivt och felaktigt. Han var en av våra backar som kunde stå emot deras tunga spel, och ingen skugga ska falla på honom. Isf tycker jag snarare att domaren har dålig känsla när han plockar OPG för den där lätta omfamningen framför Markan. Djurgårdaren förstärker ju å det grövsta och kastar sig bakåt, så där borde domaren haft lite mer känsla. Likande tjafslägen mellan spelare efter avblåsningar är ju legio och jag ser inte att OPG:s tilltag var så mkt allvarligare än många andra liknande incidenter.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
GävleLasse: "Hur hade du reagerat om det stått att Brynäs behövts i ett sluitspel? Jag tror inte att du hade klagat."

Det är ju det som är min poäng!
Brynäs, eller nåt annat landsortsgäng, kommer aldrig att beskrivas på det sättet. Djurgården skyddas på alla sätt.

Vem skulle ha spelat istället för Dackell? I en SM-kvartsfinal. Låt mej gissa - en 18- 19-åring "eftersom Rödin och Järnkrk klarat det". Härligt enkel verkligheten är!
Kommentera