Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1253032

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
Aftonbladet skriver:

"Grattis, Djurgården.
Och grattis, Sverige.
Svensk hockey behöver Djurgården långt fram i ett slutspel."

Det här är alltså mediesveriges inställning till Djurgårdens hockeylag. Nån som tror att hockeyförbundet och domarkåren tycker annorlunda?

Står det i tidningen då tror vi på det. Spelar ingen roll om du är riksdagsman, hockeydomare eller Gurra118118. Ungefär som med tidningsmyter som "Brynäs spelar tråkigt", "Therese Alshammar är snygg" eller "Kungen är en harmlös gubbe".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
Jajjen: Fantastiskt bra spelat av Brynäs i de tre matcherna som gick på bortaplan men i det närmaste katastrof i matcherna hemma.

NC måste tillsammans med övriga i lagledningen analysera vad som gör att Brynäs inte lyckas bättre hemma och varför Brynäs plockar så mycket poäng mot de sämre lagen i serien men har otroliga problem mot de bättre lagen och därigenom även i slutspelet.
Min teori är att brynäsarna blir så tillbakapressade att när de får tag i pucken så finns inte kraft till att anfalla och allt som oftast så ser man Brynäs dumpa in pucken i anfallszonen för att direkt åka och byta. Mot de sämre lagen så blir vi inte så tillbakapressade och energi fins kvar till lite anfallshockey också. Passa på att lära lite av Djurgården NC, vårda pucken bättre!! En bortkastad puck är en missad anfallsmöjlighet.

Med kniven på strupen så ändrade NC spelet till ett mer offensivt spel vilket gav resultat sett till matchbilden men inte i målprotokollet då de som var tänkta att producera plötsligt tappat formen hela gänget (Dixon, Kahnberg, Eero, Dackell, Nordan). Något att ta med sig till nästa säsong? NC får dock mer och mer erfarenhet och kan nog fortsätta att utvecklas.

Vad som kan förbättras när det gäller pp är en annan sak som är viktig att analysera, i slutspelet så sågs i alla fall en bättring på den punkten och även det får vi ta med oss till nästa säsong.
Sen så är det lätt att se att Brynäs saknar både tyngd och fart i spelet. Farten kan komma genom att ungdomarna får större plats i laget samtidigt som Brynäs måste börja ta sig in i anfallszonen med fart.

Mot Djurgården var det tydligt, Brynäs har två sätt att komma in i offensiv zon. 1: Pass upp till en stillastående spelare vid offensiv blå som tar fast pucken, tittar upp och söker medspelare på väg in i zonen och hittar han ingen så dumpar han in pucken längs sargen.

Alternativ 2: Soloåkning tills det tar stopp.

men tyngden måste komma genom värvningar och behövs både i försvaret och i anfallet.

Summa sumarum en mycket bra säsong av Brynäs men återigen tvärstopp i slutspelet där jag ser det som att det största problemet är spelet i Läkerolen. Vi måste börja bli fruktade på hemmabanan om vi ska ta ett steg framåt.
Igelkott funkar knappast om vi inte kan hitta en ny målvakt som kan ligga på minst 92% (eller om Markan stannar förstås)

Dax att ta ett steg framåt, inte bara i tabellen utan även på banan!
Kommentera

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
Jajjen: Är det så j'vla konstigt.. Slutspelet behöver hellre ett lag som djurgården, med makalösa fans, fin hockey.. Istället för Brynäs motsvarigheter..
Kommentera

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00

Jajjen: Hur hade du reagerat om det stått att Brynäs behövts i ett sluitspel? Jag tror inte att du hade klagat.

I mina ögon så bäddar återigen OPG för förlusten med åter en totalt onödig utvisning.

Vidare så har vi fått svar på varför Dackell varit så under isen. Förståeligt att han inte varit sig själv den senaste tiden.

Samtidigt så ställer jag mig väldigt frågande till hans och Cz's ledarskap när man envisas med att spela honom i förstalinan i match efter match. Som lagkapten måste man ta ansvar, även om det ansvaret innebär att man bänkar sig själv när man känner att man inte levererar. I mina ögon så har Dackell agerat väldigt själviskt när han stulit speltid från Spelare som varit mycket hetare.

Laget före jaget har ofta nämnts i Brynäs sammanhang. Vad hände med det egentligen.

Kommentera