Brynäs IF

714152 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1253047

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
Jajjen: Fantastiskt bra spelat av Brynäs i de tre matcherna som gick på bortaplan men i det närmaste katastrof i matcherna hemma.

NC måste tillsammans med övriga i lagledningen analysera vad som gör att Brynäs inte lyckas bättre hemma och varför Brynäs plockar så mycket poäng mot de sämre lagen i serien men har otroliga problem mot de bättre lagen och därigenom även i slutspelet.
Min teori är att brynäsarna blir så tillbakapressade att när de får tag i pucken så finns inte kraft till att anfalla och allt som oftast så ser man Brynäs dumpa in pucken i anfallszonen för att direkt åka och byta. Mot de sämre lagen så blir vi inte så tillbakapressade och energi fins kvar till lite anfallshockey också. Passa på att lära lite av Djurgården NC, vårda pucken bättre!! En bortkastad puck är en missad anfallsmöjlighet.

Med kniven på strupen så ändrade NC spelet till ett mer offensivt spel vilket gav resultat sett till matchbilden men inte i målprotokollet då de som var tänkta att producera plötsligt tappat formen hela gänget (Dixon, Kahnberg, Eero, Dackell, Nordan). Något att ta med sig till nästa säsong? NC får dock mer och mer erfarenhet och kan nog fortsätta att utvecklas.

Vad som kan förbättras när det gäller pp är en annan sak som är viktig att analysera, i slutspelet så sågs i alla fall en bättring på den punkten och även det får vi ta med oss till nästa säsong.
Sen så är det lätt att se att Brynäs saknar både tyngd och fart i spelet. Farten kan komma genom att ungdomarna får större plats i laget samtidigt som Brynäs måste börja ta sig in i anfallszonen med fart.

Mot Djurgården var det tydligt, Brynäs har två sätt att komma in i offensiv zon. 1: Pass upp till en stillastående spelare vid offensiv blå som tar fast pucken, tittar upp och söker medspelare på väg in i zonen och hittar han ingen så dumpar han in pucken längs sargen.

Alternativ 2: Soloåkning tills det tar stopp.

men tyngden måste komma genom värvningar och behövs både i försvaret och i anfallet.

Summa sumarum en mycket bra säsong av Brynäs men återigen tvärstopp i slutspelet där jag ser det som att det största problemet är spelet i Läkerolen. Vi måste börja bli fruktade på hemmabanan om vi ska ta ett steg framåt.
Igelkott funkar knappast om vi inte kan hitta en ny målvakt som kan ligga på minst 92% (eller om Markan stannar förstås)

Dax att ta ett steg framåt, inte bara i tabellen utan även på banan!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
arnio:
Håller i stort med dig i din analys,med undantag för huges reservation.
Dessutom får du byta spik på v-75, struken.

Men ett stort tack förståss till Ove Molin, så många fantastiska prestationer under alla dessa år, lycka till i framtiden.

Måste åxå ge mycket beröm till Brynäs för en väl genomförd säsong.

Förutsättningarna var ju att vi hade värvat en målskytt av rang ( Eero )
En lovande samling juniorer ( men skulle nån av dom lyckas? )
Troligen landets bästa målvakt.

Frågetecknen var flera: skulle den något bleka backuppsättningen hålla?
Är Dacke o Molin kanske för gamla?
Kahna har väl inte levererat på flera år?
Kommer vi få nån användning av Nordqvist efter långtidsskadan?

Bättre än förväntat tycker jag Läck, Sunkan o Hietanen varit.
Junisarnas framfart har ju vart väldigt glädjande o lovar gott till nästa säsong.

Förstafemman är bra i stort sett hela grundserien, Kahna åxå bra o börjar till slut även levera poäng.

Sen finns ju dom som har det otacksamma jobbet att göra det oglammorösa defensiva slitet, Dacke, Hansen, Molin, Granis, m.fl.
Sett över hela säsongen så har det funkat bra bakåt.

De övriga som jag ej nämnt tycker jag gjort en stabil o fullt godkänd säsong.

Alltså, på papperet var inte Brynäs trupp specielt skräckinjagande inför första nedsläpp i höstas.
När sen backarna o deras ersättare började gå sönder så undrade i.v.f. jag hur det skulle sluta.
Men Sundlöv o NC f.a. fixade detta med tålamod, kunnande trots små resurser. Stort beröm.

Det är ju lätt att stirra sig blind på ett par mindre lyckade matcher men DIF var bra o marginalerna inte riktigt med oss fullt ut.

Men till slut, tack för en bra säsong o jag ser fram emot hur nästa steg skall bli.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅD KVART 5 DIF-BIF FREDAG 26/3 KL 19.00
arnio: Håller i stort med dig i din analys.
Men visst är väl Brynäs ett lag som alltid varit känt för att vårda pucken och inte kasta bort densamma i onödan? Där tycker jag att du har lite fel.
Dessutom tycker jag att farten och kraften definitivt finns, det har inte minst juniorerna visat. Och som du säger: hade inte förstafemman tappat form eller fått skador på viktiga spelare så hade vi plockat Djurgården, det är jag tämligen säker på. Där hade du skillnaden mellan lagen. Lägg till Wesslau som verkar ha tokform för dagen, och du har ytterligare en förklaring till resultatet i matchserien.
Sen tror jag att det där med hemmplansmisslyckandet mkt beror på saker som nästan alla lag har att leva med. Det är ju inte bara vi som haft problem hemma.
Många gånger alltför mkt vilja och övertändning som ställer till det när man spelar hemma. Ngt som verkar extra framträdande just i slutspel, där alla vill lite extra.
Men visst ser det ljust ut inför nästa säsong: enbart juniorernas framfart gör ju att man nästan vill att golfsäsongen redan är över....     ;-)
Kommentera