Brynäs IF

713272 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1261961

Sv: Läkerol Arena byggs om.

GävleLasse: "OM nu dessa exeperter var så jävla fel ute. Varför reagerade du inte då utan först nu när du har facit i hand?"

Jag reagerade inte DÅ därför att jag vet hur svårt det är att förutsäga saker och ting, enbart genom att titta på resp lags spelarnamn och hur det ser ut på papperet.
Att jag reagerar NU är väl inte så konstigt?
Med facit i hand har Djurgården visat dina "tunga experter" hur fel dom hade.
Nu är Brynäs i ungefär samma situation som Djurgården var inför senaste säsong, och ÄNDÅ verkar inte experterna i media ha lärt sig ngt av detta.
Det är DET jag tycker är så konstigt, om man nu verkligen anser sig vara "experter" i media och således borde ha åtminstone ett minimum av logisk tankeförmåga.

Det har ingenting med att jag är missnöjd med att dom inte varit tillräckligt snälla mot Brynäs att göra.
Isf mer att dom inte varit tillräckligt logiska och konsekventa i jämförelsen mellan oss och Djurgården.
Dom borde mao ha rankat Brynäs närmare Djurgården.
Antingen genom att ranka ner Djurgården och bedöma deras finalplats mer som ett undantag sas, eller ranka upp Brynäs genom att peka på just Djurgårdens insats.
Poängen är den ologiska skillnaden i ranking mellan två lag som haft ungefär samma förutsättningar inför resp stundande säsong.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Läkerol Arena byggs om.

Huge: Tanken är god käre Huge. Men man har inte en chans att behålla de unga talangerna och bugga vidare då de sticker till NHL/KHL eller nån annan mer slagkraftig klubb i ES. Därför är det svårt att bygga upp ett lag kring sina egna produkter. Man får helt enkelt vara glad om de blir så pass bra att de håller måttet och utvecklas i A-laget fram tills de drar. På sikte kan det ju löna sig när de provat sina vingar i NHL. En del lyckas andra kommer hem ganska snart. Då gäller det att man är med och budar för en namnunderkrift. Att förutsätta att de bara har ett alternativ vid spel i sverige likt "Tellan" är ytterst ovanligt. Men visst bådar det gott inför framtiden. Men detta ligger lite väl långt fram för att man skall se det som en medveten satsning när det gäller A-laget.

En annan sak som försvårar är det faktum att sundlöv alltid har så bråttom att spika sina trupper vilket renderar i att man varken har pengar eller plats i truppen för att ta emot de spelare som misslyckats i sina camper i NHL. De "misslyckade" talangerna brukar ju först komma ut på marknaden i Augusti. Kanske lite kyla vore att föredra där. Vi har juniorer att fylla på med OM det skulle skita sig och marknaden är stendöd. Något som skulle förvåna mig mycket då det är många lag som är ute efter spelare i sista minuten. Det blir säkert dyrare men samtidigt så måste man ge sig själv chansen att få tillbaka de spelare man fostrat.

När det gäller ditt idoga bruk av DIF som exempel så börjar jag fundera på omj du inte är djurgårdare ändå. Du ser fler matcher på hovet än i LA och du talar dig varm om DIF.... vad ska an tro?

Den största skillnaden mellan dem och Brynäs är de bärande spelarna. Brynäs har ingen Marcus Nilsson eller Jimmie Ölvestad. Alltså spelare som är intensiva i sin spelstil. Vi har "defensivt smarta" killar (gubbar) likt Dackell och Hansen. Två spelartyper som går stick i stäv med allt som kan uppfattas som fartfylld hockey med mycket energi.

Kommentera