Brynäs IF

713781 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1272548

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00

GävleLasse: "Du måste ha en enorm tilltro til CZ som tränare. Konstigt att du aldrig har lyft hans namn tidigare under den långa tränarkarusell som vari i Brynäs genom åren."

Måste man ha en "enorm tilltro" till en tränare bara för att man tycker att han är bra och har en vettig ledarstil?

"Jag får känslan av att du ser dig som nån sags mentor tilll samtliga här på forumet. Ett självutnämnt språkrör som förklarar vad CZ, Sundlöv och alla andra menar med varje grej."

Finns massor av skribenter härinne som jag tycker har sunda och vettiga åsikter och dom behöver knappast mitt ev mentorskap.
Jag försöker bara argumentera för det jag tror på och sen får andra bedöma om det känns vettigt eller helt uppåt väggarna eller nånstans mittemellan.

"Nu skrev jag åkvägar i den bemärkelsen att man har ett antal spelsystem som man använder."

Men även åkvägarna är ju standardiserade sas, dvs det finns inga hemliga eller mystiska åkvägar som ett lag helt plötsligt lyckas hitta på och som totalt skulle överraska motståndaren.
Vilket spelsystem man än använder så kommer du aldrig ifrån att det krävs nån sorts systematik i det hela, det är det jag talar om.
Och där krävs det både "förväntade" sidledspass men även emellanåt oväntade pass som ska överraska motståndaren.
Jag kan förstå om du tycker att våra backar borde slå flera direktpass utan att gå omvägen via sidledspass, om det är det du vill ha fram.
Men att vi skulle ha backar som genomgående är dåliga på det där överraskande förstapasset, håller jag inte med om.

"Nu är det ingen hemlighet att Brynäs backar gärna slår sina sidledspassningar och det är allmänt känt att man kan checka sönder brynäs och på så vis stoppa hela laget.. Det vet hela hockeysverige utom ett Självutnämnt hockeyorakel.. ämligen du."

Och det är heller ingen hemlighet att Brynäs sen Boork tillträdde har spelat en relativt försvarsinriktad hockey, framförallt innan CZ tillträdde.
Då var det av nöden tvunget sas, för att få ordning på laget från grunden.
En av  grunderna i det spelet har varit att man försöker hålla pucken inom laget, jämfört med lag som spelar lite rakare.
Och då är det väl självklart att det blir fler sidledspass än normalt, sas.
Man kan tycka vad man vill om själva upplägget, att det är för defensivt och tråkigt.
Spelar ingen roll i sak: upplägget i sig kräver ändå att du vårdar pucken lite mer än om du praktiserat en annan spelstil.
Det här vet hela hockeysverige utom ett självutnämnt hockeyorakel, nämligen du....

Kommentera