Brynäs IF

713372 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1275704

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010
Gurra88: Rent principiellt kan du ha en poäng i att en ensam jättesponsor som är starkt förknippad med orten och laget, är att föredra framför flera mindre sponsorer.
Men det hänger ju ändå till syvende och sist på vilket avtal man lyckas skriva, eller hur?
Och vad är det som säger att det i längden är mer ekonomiskt fördelaktigt för Brynäs att försöka jaga en storsponsor på orten när det ändå inte finns så mkt att välja på, än att istället dela upp det hela på flera mindre sponsorer?
Vi talar faktiskt om realiteter i det här fallet, dvs hur ser sponsormarknaden ut i Gävletrakten vad beträffar stora koncerner eller företag som kan vara tänkbara?
Det är trots allt en stor skillnad jämfört med ex Luleå, där hela bygden kretsar kring stålindustrin och SSAB således blivit mer eller mindre en symbol för Luleås hockeylag. Nåt sånt har vi tyvärr inte runt Gävle.
Och även om du skulle hitta en tänkbar kandidat så är det ändå inte säkert att företaget ifråga är villigt att gå Brynäs till mötes när det gäller önskemål om hur stort bidrag man har tänkt sig?
Det handlar ju trots allt om ett givande och tagande mellan två parter där båda ska få ut nåt av samarbetet, utan att den ena parten ska känna sig utnyttjad sas. Ngt som också ska räknas in i det hela, när man ska bedöma vem som ev har "misslyckats" vad gäller sponsorbiten.
Det kan ju lika gärna vara sponsorn ifråga som av fullt naturliga anledningar känt sig tvingade att backa ur, vilket Gävlesasse helt korrekt är inne på.
Det enda företag jag kan komma på runt Gävle är väl isf Korsnäs, som isf för länge sen borde ha hoppat på jobbet som huvudsponsor till Brynäs med stor entusisam, om det nu är så lönande och bra PR för företaget att bli förknippad med ett så anrikt lag som Brynäs?
Men se, det har man ännu inte gjort.

För att ledningen i Korsnäs varit bristfälliga på marknadssidan?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010

Huge:Jag tror att man kanske skulle försöka byta approach en smula. Om det nu är svårt att få in sponsorer till A-laget så kanske man skulle kunna försöka få in fler sponsorer till juniorsatsningen. Typ, "vi är med och säkrar ishockeyns framtid" eller nåt i den stilen. Detta skulle ju i längden göra att man slipper en ganska tung post för föreningen och samtidigt kan skörda frukterna av denna stora satsning vilket i sin tur kanske kan leda till att man kan fylla ut laget från de egna leden.

Man kanske till och med skulle kunna locka Bäckis att slänga in en del pengar i denna satsning.

Idén kanske är testad redan, vad vet jag. Men det var en tanke...

Kommentera