Brynäs IF

713888 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1282900

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Jag tycker att du gloriferar en aning angåede Brendl, det finns många spelare som man vill minnas bättre än dom egentligen var.
Boork har sagt att Brendl är underskattad defensivt men vad det innebär vet ju ingen utan är mer utifrån vilket utgångsläge man ser ifrån. Boork bänkade Brendl ju under några matcher pga bristande disciplin. Jag har i övrigt aldrig hört någon annan möjligtvis du som anser att han bidrar defensivt. Jag skulle vilja säga att han inte tillförde speciellt mycket i egenzon, dåligt markerings- och positionsspel, backchecking?

Offensivt har vi gott ställt framöver i våra juniorer. Det är defensiven och Dackells eventuella avsked som är det viktigaste att täppa till med en kvalitetsspelare. Jag ser därför hellre att pengarna läggs på en spelare som bidrar överhela banan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz: Jag bryr mig ärligt talat inte om vad andra tycker. För mig är det viktiga att kolla på matcherna och bilda sig en egen uppfattning utifrån det, och inte utifrån vad man läser om spelare. Jag tror att många som följer matcherna på tv hade haft en annan uppfattning om Brendl om de hade sett honom live mer.

Angående medias förmåga att skapa myter kring spelare: Alexander Sundström skrevs till exempel upp som "nya Bäckström" när han skrev på för Brynäs, vilket säger en hel del om hur snett det kan gå om man baserar sina åsikter om spelare på skriverier. 

Sen kanske det är du som glorifierar något - nämligen Brynäs offensiv. 11 mål på 4 matcher och nollade i hemmapremiären är ingenting att skryta med. Visst har det gått lite av serien, men många av fjolårssäsongens högproducerande spelare är borta, samtidigt som de bästa målskyttarna mycket väl kan ha haft en ovanligt bra säsong förra året. Jag tror att Somervuori och Kahnberg får svårt att göra 20 strutar den här säsongen.

Många av juniorerna är riktigt bra, men den etablerade kärnan håller inte toppklass. En stabil back och målfarlig forward vore välkomna tillskott. Jag skulle dock vilja att Berglind testas på backpositionen istället för Löf, eftersom jag tror att han skulle göra det bättre.

Redigerad kommentar

Kommentera