Brynäs IF

711099 inlägg · 7953 ämnen

Vem ska ersätta Hansen?

1564548 · » Till forumet


Sv: Vem ska ersätta Hansen?
tjugo8: Inget att gråta över anser jag, han har inte hållt elitserieklass i år. Tappar oerhört mycket puckar och har en skrämmande förmåga att bidra till att vi spelar fast oss jälva i egen zon genom att slå halvtaskiga passningar till felvända medspelare istället för att få pucken ur zonen. Nej det är här är nog det bästa för bägge parter.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Inte bästa trådnamnet...men det gäller iaf Hansen
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Kan hålla med om att det såg intressant ut med Somervouri-Järnkrok-Silfverberg. De andra såg värdelöst ut, förutom Rödin som var mycket bra igår, och belönades med att släpa runt på två konor!
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Bissett19: Jag tycker att det såg intressant ut igår med Rödin-Nordquist-Dackell och Somervouri-Järnkrok-Silfverberg.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Gurra88:

Håller med,nu gäller det att få in Eero i ny miljö innan han kallnar totalt...
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
arnio: Det va de dummaste..Så det spelar ingen roll hur dålig han än är. Du har inte tänkt på att han även kan göra de andra dåliga? Sätt nån kvick jämte Somervuori och låt dackell fokusera på BP och en mer defensiv roll i någon av tredje och fjärde
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
arnio: Första kedjan ska leverera poängmässigt, dom som ska leda laget. Dackell sänker tyvärr den formationen nu, han får spela massa BP som tar på krafterna vilket gör att han inte orkar leverera i spel 5 mot 5 ... Somervouri behöver nån rappare bredvid sig ...
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
mattiaskarlgren: DACKELL ska spela i förstalinan, det är ett måste för att han är en levande legend, vår sista kulturbärare. Sen kan det iofs. vara så att förstalinan inte alltid är den som får mest speltid
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Jag ser alla hemma matcher live, så på det sättet är vi lika.

Media är media, men det var inte främst Ros eller Nystöms åsikter jag refererade till. Jag tycker Brynäs offensivaspets har sett bättre ut i år än förra året så vi kan väll vänta 10 omgånger innan vi dömmer ut det och ropar efter förstärkningar. Men vi enas om att vi tycker olika angående Brendl.

Jag håller med om att juniorerna i år inte håller för att lyfta Brynäs upp till den nivån som ett par etablerade nyförvärv skulle göra. Men att ge dom större ansvar kommer att skynda på prosessen att göra dom till stöttepelare i Brynäs. Vill vi satsa kortsiktigt köper vi in några finnar som flippar eller floppar men framför allt snor istid av juniorerna.

Som jag ser det hänger en stordel av Brynäs sportsliga framtid på dessa juniorer och ju snabbare dessa kan utvecklas ju snabbare får vi ett lag att räkna med. Visst håller jag med om att Löf inte håller riktigt än, men om vi tar in en back så borde det rimligen reducera speltiden för Bertilsson när han kommer tillbaka. Jag vill att Brynäs bygger långsiktigt istället för att köpa kortsiktigt. Håller med dig om att Berglind borde få chansen istället för Löf.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz: Jag bryr mig ärligt talat inte om vad andra tycker. För mig är det viktiga att kolla på matcherna och bilda sig en egen uppfattning utifrån det, och inte utifrån vad man läser om spelare. Jag tror att många som följer matcherna på tv hade haft en annan uppfattning om Brendl om de hade sett honom live mer.

Angående medias förmåga att skapa myter kring spelare: Alexander Sundström skrevs till exempel upp som "nya Bäckström" när han skrev på för Brynäs, vilket säger en hel del om hur snett det kan gå om man baserar sina åsikter om spelare på skriverier. 

Sen kanske det är du som glorifierar något - nämligen Brynäs offensiv. 11 mål på 4 matcher och nollade i hemmapremiären är ingenting att skryta med. Visst har det gått lite av serien, men många av fjolårssäsongens högproducerande spelare är borta, samtidigt som de bästa målskyttarna mycket väl kan ha haft en ovanligt bra säsong förra året. Jag tror att Somervuori och Kahnberg får svårt att göra 20 strutar den här säsongen.

Många av juniorerna är riktigt bra, men den etablerade kärnan håller inte toppklass. En stabil back och målfarlig forward vore välkomna tillskott. Jag skulle dock vilja att Berglind testas på backpositionen istället för Löf, eftersom jag tror att han skulle göra det bättre.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Jag tycker att du gloriferar en aning angåede Brendl, det finns många spelare som man vill minnas bättre än dom egentligen var.
Boork har sagt att Brendl är underskattad defensivt men vad det innebär vet ju ingen utan är mer utifrån vilket utgångsläge man ser ifrån. Boork bänkade Brendl ju under några matcher pga bristande disciplin. Jag har i övrigt aldrig hört någon annan möjligtvis du som anser att han bidrar defensivt. Jag skulle vilja säga att han inte tillförde speciellt mycket i egenzon, dåligt markerings- och positionsspel, backchecking?

Offensivt har vi gott ställt framöver i våra juniorer. Det är defensiven och Dackells eventuella avsked som är det viktigaste att täppa till med en kvalitetsspelare. Jag ser därför hellre att pengarna läggs på en spelare som bidrar överhela banan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Nene, inte alla :) Kanske skrev lite dumt, men har sett flera som vill sära på dom.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
mattiaskarlgren: Är du säker på att alla vill sära på Silfverberg-Järnkrok-Rödin?
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Förstår inte riktigt varför alla vill sära på Silfver-Järnkrok-Rödin? Ändå den kedjan som fungerat absolut bäst hittills.

Sen håller jag med om att Somervouri måste ha en lite rappare spelare brevid sig. Jag tycker att detta ältande med Dackell ihop med Nordqvist och Eero sabbar hela den kedjan.

Skulle vara intressant om dom testade tex Sandin ihop med Eero och Nordan, men den dagen dom särar på Eero och Dacke får vi nog vänta väldigt, väldigt länge efter.

Men om man skulle titta på kedjor så vore det intressant med något liknande..

Silfverberg-Järnkrok-Rödin
Somervouri-Nordqvist-Sandin
Kahnberg-Granström-Lauritzen
Dackell-Hansen/Sundström-Wännström

Har aldrig sett Rensfeldt lira så säger ingenting om honom :)

Men snart blir jag/man riktigt irriterad om Dacke fortsätter i förstalinan. För även om vi bara är läktarcoacher enligt Huge och måste inse våra begränsningar så är det bara inse, vem man än är att om Brynäs ska gå framåt i utvecklingen och bli bättre så kan vi inte ha Dackell i en förstakedja, så jävla enkelt är det. Lika enkelt som det är att se att Dacke och Eero INTE ska lira ihop. Tror att Eero skulle göra en hel del poäng mer om han lirade tillsammans med en lite rappare spelare.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
mk, ZZZ: Nä, ni har nog missuppfattat det här. Jag menar att Brendl är grym på att tima sina åkningar och kom därför i bra positioner när Brynäs erövrade pucken. Det betyder inte att han inte var på plats defensivt. Visst hade han högst utgångsposition i sin kedja, men det berodde ju på spelsystemet (det var en spelare i varje kedja som var högst upp...).
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz: 300 000kr/månad ska det vara.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Ja men det är lite av det som jag skrev innan med hårt jobb, han ställde sig på bortreblå och väntade på pucken, sen om han jobbade i KS gör inte att jag ändrar min syn på honom som en spelare som tar väldigt lite defensivt ansvar.

Brendl är ett offensivt geni, men han kräver väldigt mycket anpassning från sina medspelare. Jag anser att ska Sundlöv lägga 300 000kr (om det nu räcker?) på en spelare så måste han ha ett bredare register. En annan förening med större lönebudget kan kanske lägga dom pengarna på en sån spelare men jag tycker inte att Brynäs har råd med det.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
mk: Tror nog att NC vill ha Brendl i laget. Rensfeldt får sin chans så småningom ska ni se. Inga kalkoner utan fjädrar och vi behöver inte göra hönor av dem
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Det är väl därför som han har fått kritik ang. sitt
defensivarbete. han tänker ju inte på att ligga "rätt" i banan
när han ska försvara.
Sen är det ju skitbra att han vågar "sticka ut"
som han gör.Jag hoppas att NC skulle ta emot Brendl om det gavs
tillfälle.
med det offensiva spelet som han vill spela så är det klart att man kan hitta en roll till han med.

Det kanske kan bli en liten maktkamp mellan Sundlöv
och NC. Tror inte att Sundlöv skulle vara så jävla nöjd om han gick till
Modo pga av NC:s illvilja att spela en spelare som han "sågade" för två
år sen.
Som dessutom har sagt att han vill återvända nån gång.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz: Jag håller inte med om det heller. När Brynäs erövrade pucken var Brendl väldigt snabb på att åka sig i bra positioner högt upp i banan, och han var dessutom skicklig på att få kontroll på svåra passningar. Därför som han kom till så många frilägen. Ingen i dagens lag får ju lika många frilägen som Brendl... Ingen tillfällighet, han är grym på att "sticka" i rätt läge.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: "Brynäs är ju inte direkt ett vilt forecheckande lag och jag tycker ärligt talat inte att Brendl är så lat/dålig defensivt som en del påstår. Jag skulle välkomna honom med öppna armar eftersom han garanterar offensiv spetskomptens och de har inte Brynäs överflöd av."

Sant, men jag vet heller inte om han passar in i ett lag som bygger sitt spel på snabba omställningar. Därav är jag skeptisk. Det skulle vara väldigt intressant (eller inte) att se Brendl i tex HV eller Färjestad som spelar mer kontrollerat in i zon där han skulle kunna få pucken i rätt läge.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Alexander Sundström.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
sylf: "Vad Sundlöv kan sätta emot, ingen aning. De 9,5 miljonerna i eget kapital plus Brendlpengarna (som skulle avsättas till en likvärdig spelare) ska väl eller har väl förmodligen gått till nåt nyttigare än spelartruppen!"

Kanske det kommer behöva värvas i vinter (tex. en ny målvakt) och då kan det ju vara bra med lite stålar på banken. Annars har ju Brynäs en arena att betala av på också och i nuläget ser jag ingen anledning för Brynäs att köpa fler anfallare, de har ju massor av kompetenta och talangfulla forwards som knackar på dörren.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Tväst: Nja, kanske det är så. Cz gick ju ut och sa att en sån spelare aldrig skulle ta en plats så länge han tränade Brynäs. En kille som är en fruktansvärt bra målskytt, rätt bra över hela banan. Men han tycker väl att han har bättre spelare, vilket han är ganska ensam om.

Vad Sundlöv kan sätta emot, ingen aning. De 9,5 miljonerna i eget kapital plus Brendlpengarna (som skulle avsättas till en likvärdig spelare) ska väl eller har väl förmodligen gått till nåt nyttigare än spelartruppen!
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
sylf:
Om jag förstår din kommentar rätt så skulle alltså Pavel spela i Brynäs om bara CZ hade fattat bättre?

Om inte Frölunda m.fl. Svenska lag kunnat lägga upp de pengar som krävs... vad skulle då Sundlöv ha att sätta emot?
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Lindström: Inte alls, men hur ofta har Sandin levererat? Målen? Det har vi andra spelare som gör, det är varken, Sunken, Sandins eller Lauritzens styrka.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
sylf: Själv tror jag han skulle passa perfekt i dagens Brynäs. Skulle nog kunna lära ungtupparna ett och annat. Det är många som jobbar hårt men få som kommer till avslut...
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
arnio: Ahha å #16´s är att stryka vid sargerna å dutta på linjerna, då fattar jag.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
SH: Ja, nåt sånt var det nog. Synd att inte Cz har fattat det, undrar vem felet ligger hos?
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
sylf: Vad var det Boorken sa "bland dom smartaste spelare han tränat men kroppsspråk som ett ösregn " typ
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Japp, stämmer!
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
sylf: Ja, i en del matcher när laget var som sämst var faktiskt Brendl en av de som jobbade hårdast i båda riktningarna. Han vågade ta plats på hela isen när gråa alibispelare bara åkte omkring och skämdes.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Peja: Jag minns senaste KS säsongen, då Brendl backcheckade, kastade sig och bröt passningar etc. Många lurar sig på hans kroppsspråk, vilket inte säger sanningen om honom.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz: Brynäs är ju inte direkt ett vilt forecheckande lag och jag tycker ärligt talat inte att Brendl är så lat/dålig defensivt som en del påstår. Jag skulle välkomna honom med öppna armar eftersom han garanterar offensiv spetskomptens och de har inte Brynäs överflöd av.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Lindström: "För det är tydligen bara målen som räknas ska vi inte skeppa Sunken mfl då oxå?"

Sunken är ju försvarare och hans jobb är att se till att inte motståndarna gör mål. Var man har sitt jobb.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz: Ja, jag har aldrig sagt att det inte skulle vara en märklig värvning, den är ju en utopi. Men att det finns plats för honom råder inga tvivel, han är en klasspelare och målgörare av sällan skådat slag. Men Cz kör sitt race och skulle aldrig stoppa in en sån som Brendl i laget. Publiken är att beklaga, den får dras med såna som Lauritz istället, wow!!
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
sylf: Ja i PP är han outstanding, inget snack om det.
Men i övrigt är det är mer beroende på hur man vill spela. Fart och fläkt passar ju inte in med Brendl, han har en "one way ticket" offensivt och är inte så intresserad av hårt jobb.
Jag tror inte att Hardy är så jätteintresserad om man säger så, Brendl och Bremberg känns som motsatsen till hur Hardy vill att forwards arbetar.  Eftersom Brynäs sneglar på hur dom spelar så skulle det vara en märklig värvning.
Förhoppningsvis har Brynäs redan bestämt sig för hur man vill spela och värvar konsekvent spelare som passar in i spelsättet, att värva med hjärtat är sällan bra värvningar.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Huss: Åhhå så det är bara poängen som styr alltså?
Att Sandin skymde med en back så Hansen fick stänga matchen med 4-2 målet syns tyvärr inte i statsen.

Men visst om du hellre vill ha spelare som "brukar" leverera istället för sånna som GÖR det så ja visst.
För det är tydligen bara målen som räknas ska vi inte skeppa Sunken mfl då oxå?

Tänk..

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Tväst: Man kanske kan hoppas på en kommentar från Sundlöv typ "Vad tror du han kostar? Tror du jag har rånat en bank?".
Då brukar det vara påskrivet och klart...:)
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz:
Ja det är många landslagspelare genom åren som planat ut i karriären efter att dom skrev på för Frölunda, uppbyggligt för de mindre lagen att se exempel på att det inte alltid hjälper med mycket pengar.

Har dom föresten inte noterat att Timrå har fler Finnar i laguppställningen?
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Zzz: En sån som Brendl finns det alltid plats för, en kung i PP!
Kan man ha Lauritzen på blålinjen i PP så finns det plats för Brendl, den saken är säker!
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
arnio: Ja det var skönt att det blev Finland även om det inte verkar som att "faran" är över än. Modo verkar ladda om till Novmeber uppehållet.

Brendl får gärna hålla sig från dom svenska rinkarna ett tag till. Även om jag gärna sett honom i Brynäs så ser jag ingen plats för honom med nuvarande spelsystem, och egentligen inte i framtiden heller utifrån "framtidens hockey" som det så fint kallas i medierna.

Ska han gå till någon klubb i Sverige så får det gärna bli Frölunda, dom har en imponerande förmåga att göra stjärnor till dussinspelare och Brendl är väll inte känd som den som lyfter moralen i ett lag.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Pettisbif:" Jag tycker Ludvig Rensfeldt ska få chansen nu.

Så här vill jag se laget mot SSK:

Svedberg(Bjurling)

Jonsson-Andersén
Somervouri-Järnkrok-Rödin

Clarke-Sundqvist
Kahnberg-Granström-Sandin

Ekholm-Bertilsson
Dackell-Nordquist-Lauritzen

Silfverberg-Rensfeldt-Wännström

Avb:Löf/Berglind-Sundström-Larsson"

Visst helt ok men Dacke måste spela i förstakedjan !!!
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
arnio: Än är inte hoppet ute att det ska få svida ordentligt för dig. Brendl har bara kontrakt till i november med den finska klubben.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Hence: Oj vad skönt!! Det hade svidit fett å se målsprutan i Modo.

Fan va långt mellan matcherna förresten, vad ska man ta sig till?
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Huss: Blev Finland istället.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Lindström: Så Lauritzen som gjort dubbelt så många poäng som Sandin skall inte gå före? Statistik ljuger sällan....

Tänk om, tänk rätt..

Modo verkar på jakt efter en livlina.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Huss: Så istället för att köra med en spelare som är het så ska en som inte levererar gå före?

Gör om gör rätt..

Om Sandin inte varit citat "har inte varit dålig alls" Då vill jag gärna veta vad du tycker att Lauritzen vart så här långt?

Ställ han åt sidan så han visar att han fanimej ska ha en plats, skulle göra han gott att få stänka ett par baljor i J20.
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Pettisbif: Brynäs ska spela som man redan har gjort. Inte kombinera eero, calle och anton ungtupparna jobbar lite hårdare och är en naturlig 3:e kedja. Rensfeldt ska självklart få chansen med inte peta tex berglind eller löf. Men bra nytänkande annars...
Kommentera

Sv: Vem ska ersätta Hansen?
Pettisbif: Gut feeling, det brukar räcka. ;-)

Sandin och Rohdin är lite lika som spelare så därför tänkte jag att det kunde vara på sin plats. Men som du säger, Sandin har inte varit dålig alls men Lauritz kan i sin bästa stunder leverera bra mackor och Kahnberg är dödlig om han får dem på klubbladet.

Redigerad kommentar

Kommentera

1564548 · »