Brynäs IF

710482 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1294743

Sv: A propósito de nada
Peja: Nej jag är inte från Gävle. Men hur många i J20 är rena Gävlekillar då? Det är ju många som är utsocknes. Som jag läst så verkar det vara stor fokus på Rödin. Som är stockholmskille. Så där faller din tes om lokalintresse.

Jag tycker tvärt om att Gävleborna har väldigt svårt att visa sin uppskattning mot Brynäs. I alla fall om man skall titta på publikintresset.

Det skulle vara intressant och se hur stor procent av medlemmarna i Brynäs IF som är gävlebor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svartgulröd: Nja, Rödin kom ju hit när han var 12... Men det betyder oerhört mycket med lokala spelare, spelar ingen roll om det är Brynäs med Bäckström & Järnkrok eller Liverpool med Carragher & Gerrard.

Publiksnittet har ökat med 1000 personer senaste 10-årsperioden och jag tycker inte att Brynäs siffror är varken dåliga eller bra i jämförelse med andra lags. Av någon anledning älskar ju folk här inne att jämföra med Frölunda (Göteborg), DIF (Stockholm) och HV (Sveriges bästa lag de senaste åren, har för övrigt också många egna produkter).

Har ingen aning med medlemmarna, men frågan är väl om man är så motiverad till att bli medlem om man redan lägger x antal tusen sek om året på klubben i form av biljetter och annat på arenan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svartgulröd: Juniorverksamheten är ett briljant sätt att locka talanger till Brynäs. Många killar om inte de flesta? kommer inte från gävletrakten från början. Spelare som tex. Rödin som är en Stockholmskille i grunden hade knappast lirat i Brynäs om han inte kommit via J-20. Så det gäller inte bara att ta fram talanger via J-20 utan även att sno andra lags talanger.
Kommentera