Brynäs IF

705147 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1295133

Sv: A propósito de nada
hahii: Klart att man skulle förlora pengar på att sänka priserna så pass mycket men det handlar om att skapa ett sug i arenan. Dessutom tar man igen det på annat håll även om det är pengar som kommit in även om åskådarna hade betalat fullt pris. Brynäs har uppenbart byggt 1500 platser för stort. Om vi tar ett lag som HV som medvetet har hållit igen på platserna för att skapa ett sug så fyller sig arenan av sig själv eftersom det blir något exklusivt att gå på hockey. Jag läste någonstanns att HV sålde ut 95% av arenan med årskort.
Brynäs måste komma upp i en fyllnadsgrad på 85-90% för att arenan ska sälja sig själv. Upplevelsen av så mycket folk och stämmning i arenan säljer mer än hockeyn i sig självt. Det är inte dig och mig som dom måste locka till arenan utan dom som lika gärna gör något annat. Det finns underlag för ca 4-4500 åskådare i Gävle som är där oavsett hur Brynäs spelar, resten kommer dit för upplevelsen och kan lika gärna stanna hemma. Det gäller att locka dessa ur soffan lite oftare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Det är ju den faktiska inkomsten från en match som är intressant. Allt inkluderat. Jag tror det skulle vara smart att sänka bikjettpriserna på lördagarna för det är då folk spenderar mest pengar. En tisdagsmatch känns mer som att man går på hockey och käkar en korv och tar en kaffe. På helgerna kommer det ju busslaster med supportrar, både hemma och borta som dricker en del öl och äter mycket mer.

En fråga jag ställer mig är hur länge skall vi behöva dras med Måndagsmatcher? De kom till av en anledning. För att SVT skulle ha sin Hockeykväll på måndagar. Det skulle vara skoj att se statistik på publiksiffror på måndagsmatcher.

Helst av allt skulle jag vilja att man spred ut matcher på alla veckodagar ungerfär som man gör i NHL. Då skulle det inte vara några som helst problem för vissa lag under t ex JVM eller alla dessa Tre Kronorsamlingar.

Nackdelen är ju att tabellen skulle halta mer än vad den gör idag.
Kommentera