Brynäs IF

717198 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2710652 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Jugge: Förhoppningsvis kommer bredden vara så pass bra att istiden mellan kedjorna kan fördelas jämnare. Finns egentligen inget självändamål med att ha en fjärde som är markant sämre än tredje. Då blir det heller inte särskilt viktigt om en spelare spelar i tredje eller fjärde.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: jo så är det men HA och SHL är annorlunda och ölund är en bevisad bra tredjefemma center medans vesel är obeprövad i SHL och inte visat något och då är de naturligt att han till en början hamnar i fjärde och tror att han var införstådd i de när han skrev på också
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Jag tror också att Ölund kommer spela i 3:e och Vesel i 4:e. Men det är ju märkligt att man vänder på det bara för vi är tillbaka i SHL.

Vesel visade hela säsongen att han är en bättre spelare än Ölund.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: jag tror ölund blir tredjecenter både på grund av att han klarat av de tidigare i SHL medans man inte vet med vesel och tror man i Brynäs hellre satsar på ölund i år och i det långa loppet och därför han får spela i tredje
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Som forwardsbygget ser ut tror jag inte vi är betjäna av att prata så mycket om “förstakedja” överhuvudtaget. Finns väldigt många frågetecken (men också potential hos många spelare), men finns ingen man kan kräva/förvänta sig 35-40 poäng av. Silfver, Schroeder och Lindblom kommer vi få ha tålamod med. Sätter man dem ihop direkt så kommer det vara höga förväntningar offensivt. Du säger att de ska “testas”. Överhängande risk att inte lever upp till det i match 1-2-3-4. Det skulle skapa onödiga negativa vibbar redan på försäsongen.

Mixar man upp det så kan man offensivt förlita sig på den bredd av skills som faktiskt finns i bygget. Där ser jag styrkan. Kedja 3-4 kommer också kunna leverera. Komma ifrån fokus på en särskild lina. Det tror jag vore bra för spelarna själva. Då kan man istället lägga fullt fokus på försvarsspelet. Med Djoos och Silfverberg in får vi fint ledarskap i att visa vägen med att inte fuska med grunderna.

Ska Brynäs bli ett lag som Skellefteå, Frölunda, Färjestad etc, bli ett lag för toppskiktet över tid, behöver man bli en maskin precis som dem. Kunna pumpa på i byte efter byte oavsett formation. Nu tycker jag vi har god potential för det. Finns många olika spelare som kan kliva fram från match till match. Och ge extra speltid till de som är heta för dagen.

Ska vi lära oss något av våra många SHL-år i misär så tänker jag att det är just detta. Vi byggde mer eller mindre konsekvent en förstakedja runt Rödin som pressades att leverera, spelade framåtlutat och frustrerat. Dessutom med ett C på bröstet vilket påverkar hela truppen.

Detta är min syn på forwardsidan. Med backarna är det annorlunda, där lockas jag av att spela Djoos och D'Astous ihop. Känns som de kan komplettera varandra bra och att man kan ge dem mycket speltid. Där har vi vår vassaste spets i truppen just nu sett till vilka man kan ha höga förväntningar på direkt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: jag hoppas lite såhär.

Befintlig trupp som jag lagt in

SHL 24/25

Lindblom-schroeder-Kopacka

Rödin-Larsson-Indrasis

Lindblom-Vesel -Silfverberg

Scott-Ölund-Lejon


Djoos-D’astous

Bertilsson-Kinnvall

Lindstein-Andersson
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Scott-Vesel har jag ju kvar i min uppställning, men Kopacka ska inte spela i en 4:e där jag tycker Ölund kommer bäst till sin rätt. Därav blir det denna uppställning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: om man går som du säger på Larsson femman varför skulle man då splittra kopacka-ölund och scott-vesel?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TIK_TIK:Med Kirk Muller och Vincent Damphousse i högform👌
Ett fint år för den som har lite omdöme och sunt förnuft när det kommer till att välja lag🙂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: Det är väl ändå ganska naturligt att åtminstone inleda och testa denna kedja under försäsongen. Tror inte Gälla vill spräcka Indrasis-Larsson-Rödin initialt då kemi finns där. Sen skulle jag gärna se Kopacka-Vesel-Scott i en 3:e. Ölund är 4:e center i min uppställning.

Funkar inte detta kan man byta plats på Silfverberg och Kopacka. Hur skulle du själv formera laget om du var Gällstedt?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jösses vad trött och enkelspårigt att (typ) alla tänker sig en förstakedja med Silfverberg-Schroeder-O Lindblom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Tänker att man behöver hitta en forward som kan spela i minst tredjekedjan nu. Det krävs en etablerad spelare.

Ytterligare en forward, till fjärde, kan man alltid hitta i ett senare skede. Givetvis måste den spelaren värvas ganska snart om man har en allsvensk spelare på radarn eftersom det finns en deadline för när kontrakterade allsvenska spelare kan plockas, men om det inte finns någon spännande där kan man alltid vänta. Det borde inte bli något jätteproblem att hitta en import-utfyllnadsspelare i ett senare skede.

När det gäller de allsvenska alternativen.Olhaver är ändå 26 år nu, så det vore nog svårt för honom att tacka nej till SHL. Plato är yngre och i en ålder där han kan köra ytterligare ett utvecklingsår i HA utan att behöva stressa till SHL det minsta. Dmytriw och Fortier vore säkert dyrare men framförallt Fortier skulle ju verkligen addera något om han köper en roll i fjärdekedjan. Att komplettera Vesel och Scott med hans speed skulle förändra hela dynamiken där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Supportern: Så kan det bli, men som sagt: Florida är tung med deras keeper.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vore inte ologiskt om vi kompletterade truppen med någon forward som var jobbig att möta under säsongen i HA. Tyvärr känns det som att alla guldklimpar är tagna (utom möjligtvis Plato då som förmodligen stannar).

Jared Dmytriw, Maxime Fortier eller Daniel Muzito-Bagenda skulle säkert kunna göra jättebra jobb men de är knappast så billiga som man skulle önska och kanske inte heller intresserade av den roll som Brynäs kan erbjuda.

Marcus Bergman har jag pratat om förr men där har tiden gått ut. Alltid skadad och börjar bli gammal. Återstår väl Olhaver som nämnts tidigare. David Blomgren förresten, undrar om han kan tänka sig att lämna Djurgården?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Vore trevligt att få in några hungriga spelare underifrån att komplettera truppen med och Plato vore klockren. Tyvärr sägs han ha bestämt sig för att stanna i BIK, men inget är väl omöjligt antar jag.

Jesper Norbäck ryktades vi vara intresserade av får några år sedan och skulle kanske kunna vara intressant nu också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Edmonton vinner.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TIK_TIK: Håller med
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tror Florida tar detta, men vore kul om ett Kanadensiskt lag tog det, 93 Montreal senast.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Fin jumbotron som skymtar där i Ft Lauderdale
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge:
Konstatera? Vad menar du? Konstaterar du att han är seg och saknar helt puckkontroll?
Han har verkligen vad som krävs i dessa kategorier för en 3-4de lina.
Sen för du konstatera vad du vill utifrån din egen bedömning.,
..men intif@n får man chansen i landslaget tre år i rad om man inte har tillräcklig speed och puckkontroll för en 3-4de lina.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Snart dags för Stanley Cup-finalen.
Tror Florida tar det men hoppas lite på Edmonton.
Som Silfver sa i AB:
” Tror Edmonton tar hem det! Det har varit otroligt vassa i special teams genom slutspelet! Hoppas också lite extra på dem då jag står Ekholm nära.
Jakob Silfverberg, Brynäs”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Underbar video - blir rörd på slutet!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
In med Austin Wagner och typ Plato och sen in med Benn och sen en andra målvakt så är vi set
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kopenga Kickass: Tror inte det är så mycket kvar i kassan vid det här laget. Spetsen vi har tagit in så här långt kostar säkerligen en stor del av kakan.

Lindblom tror jag lyfter minst 250k/mån. Rödin är säkert uppe på sin gamla nivå från SHL, Bertilsson likaså. Scott har kanske (förhoppningsvis) lite mindre än förra gången i SHL. Kinnvall har säkert fått bra betalt också som tack för att han stannade. Challe lyfter nog minst 150k/mån. Andersson skulle jag gissa på runt 70-90k/mån. Vesel säkert i samma spann.

Djoos är svår att gissa, eftersom han verkligen ville hem och betalade för sig. Ölund tjänar säkert mindre än man tror eftersom han skrev ett ettårskontrakt (där han säkert får bättre betalt nästa år om vi undivker kval). Indrasis har också, som tack för att han kom förra säsongen, fått ett lönepåslag (runt 200k, TROR jag Höken spekulerade om) via den automatiska förlängningen vid avancemang. Kopacka tjänar inte 40k/mån längre, det kan vi nog enas om. Silfverberg har säkert mellan 120-170k/mån.

Skulle inte bli förvånad om Lejon får x antal chanser den här säsongen, även om jag har svårt att tro att han ska klara av att spela på den här nivån. Tror vi ska sitta lugnt i båten nu vad gäller kvalitativa breddspelare. Men Alcén har överraskat förut och han kan göra det igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Sen den här bilden har vi ju fått en center till. Men vi har ju även lånat ut Johannesson och Ohlsson om jag förstått det rätt. Blir det två platser till att fylla då, eller räknas dom med i laget ändå?

Känns faktiskt som att vi skulle behöva få in ersättare för dom, en back (Benn/Cukste kanske) samt en till stabil forward till 3/4 kedjan. Annars känns vi nästan lite tunna. Att gå in med Andersson/Larsen som 6-7 back, samt Lejon och Lindblom som 12-13 forward känns inte helt optimalt enligt mig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Magisk video. Tack som fan!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: Plato är intressant.
Däremot Lennartsson ser jag inte alls någon charm i. Tyckte han var rätt oduglig mot oss och har väldigt svårt att se honom klara av SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Lennartson, Plato?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
hade inte ens sett denna highlight för hela säsongen, nästan 1 timme hockeygodis från denna säsong
Kommentera

Sv: A propósito de nada
xxx BIF xxx: ” Fast det tycker jag inte, det finns bättre på resp kvalitet men det är inga större problem med något där..
..men vi tycker tydligen olika.”

Det var du som skrev att du ville ha en ”Sylvegårdtyp” men ändå inte göra avkall på speed och puckskills… Jag konstaterade bara att ditt önskemål var en motsättning i sig…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge:
Fast det tycker jag inte, det finns bättre på resp kvalitet men det är inga större problem med något där..
..men vi tycker tydligen olika.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
brunkaren: Fanns det nån rivig forward att bredda med i Dennis Halls öl och snus-gäng?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Drömmen nu hade varit en defensiv, kraftfull back, typ Benn. Plus en rivig spelare för tredje tillsammans med typ Ölund och Kopacka, en Austin Wagner typ, kompletterat med en rivig och utvecklingsbar pjäs för fjärdekedjan, en Måns Carlsson ungefär. Då hade jag känt mig relativt nöjd i båten :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Lejon verkar ha varit klar länge. Alltså innan Brynäs visste vilken division man skulle spela i 24/25. Det påminner lite om när man tog in Rickard Gynge från Hammarby, han hade gjort massa poäng i J20 men var inte etablerad i deras A-lag. Han är inte spelartypen som man har i en fjärdekedja heller, så tror han blir utlånad och att man ser honom som en långsiktig värvning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Ja jag går inte i graven för den åsikten :D Du har säkert rätt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Lejon var en gåta för många VIKare. Begåvad, men lite och en dominerande kraft i deras J20. Samtidigt som hans a-lags utflykter inte lämnade några intryck, väldigt anonym (en ynka poäng).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Så länge inte Benn är avtackad så fortsätter jag att hoppas. Jäklar vad han växlade upp i slutspelet och han var ju ett monster mot Diffarna i finalen.

Match 3 på Hovet. Emil Berglund försöker tackla Benn i Brynäs zon, flyger som en vante. Benn följer med upp i anfallet och efter klapp klapp spel mellan Rödda och Larsson så lägger Benn in den i öppen kasse.

Den glädjen, den styrkan, det laget, Diffet måste ju ha känt direkt att det är kört. Hur fan ska vi kunna rubba den här urkraften?

Jordie och Jessica, föd barnet och sen kommer ni till Gävle i oktober. Om finalspelet mot Diffet var det sista du gjorde i världens finaste tröja så tackar och bockar jag. Vilken jäkla kung och hjälte!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: ” Tror det beror lite på hur man använder honom”

För det första så gillar jag Emil och jag tror att han skulle gjort det bra i HA med Brynäs.
Men det tåget har gått.🚂
Nu saknas det en powerforward för tredje eller fjärde linan.
Sen som jag har skrivit tidigare så hoppas jag Johan lyckas få Benn att signa för en säsong till, även om han kommer på artistkontrakt i Oktober. 🥰
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
George Costanza: ”Just Remember, It’s Not A Lie If You Believe It.”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: ..."såklart utgångstanken kan ändras om dom får något bra på bordet men ingångsläget är så som dom säger att det är är jag säker på"

Vilket var exakt vad jag skrev. 1 forward och 1 målvakt nu, och is i magen med sista 1 back och 1 forward.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Tror det beror lite på hur man använder honom
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: det kan ju handla om vad som helst med spelare som kontrakt etc som gör att man inte säger som de är då man fortsätta ha god kontakt med den sportchefen, men antalet vinner han inte på att ljuga om och såklart utgångstanken kan ändras om dom får något bra på bordet men ingångsläget är så som dom säger att det är är jag säker på
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Det var uppställningen som jag kunde tänka mig och är relativt realistiskt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: För det första ingen Molin han håller inte i SHL,
Vilket är känt sen gammalt,
Benn är långt ifrån klar så varför räknar du med honom?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Aaaa: OK. Så när sportchefer pratar om namn kan de ljuga hejdlöst och när de pratar om numerären kan de aldrig ljuga? Då borde man väl kunna tänka att han "ljuger om allt" enligt din logik, eller?

Någonting säger mig att du inte har upplevt så många silly seasons. Sportcheferna ljuger helt tiden i medierna, men det är OK. Det är inte supportarnas rättighet att få reda på allt som händer bakom kulisserna.

Däremot kan man tänka själv och då kan man till exempel tänka att Alcén inte vill ha sämre bredd i SHL än i HA.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Då skulle jag ta Viktor Lennartson från Karlskoga. Fysisk spelare, det såg man mot Brynäs i semifinalen. Han skulle nog ta emot en SHL plats jätte bra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: är ju inte samma sak som antalet spelare😂 ja när det kommer till namn av spelare brukar sportchefer ljuga men inte till antal vad tjänar dom på de, däremot till spelare brukar sportchefer inte vilja säga som de är
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Good point.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: Emil Molin är skicklig men temposvag, spelar inte fysiskt och är egentligen bara riktigt bra i powerplay. Något fysiskt spel får du inte från honom. Behöver Brynäs fler powerplayspelare?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: Ny användare dålig ton vem kan det vara?
För det första detta är ett forum där vi diskuterar hockey och jag håller inte käften för att du inte gillar mina inlägg så skärp dig.
Sen tar du min laguppställning.
😂😂🥃
Kommentera

2710652 · »