Brynäs IF

713901 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1309059

Sv: Brynäs IF-Linköpings HC 18/11-2010

Att skriva fotboll och "hög nivå" i samma mening, kan te sig aningen relativt för en utomstående betraktare.

Att smålands enda allsvenska lag, Kalmar FF, skulle påstå sig höra hemma på en hög nivå, skulle förmodligen orsaka årets gapskratt nere i fotbollseuropa.

Superettan är landets näst högsta serie och lagen i serien tillhör tillsammans med de allsvenska lagen, svensk elitfotboll. De småländska inslagen i denna sofistikerade sammanslutning, J-Södra och Öster, räddade sig i år kvar genom kval.

Sedan är vi nere på landets tredje högsta nivå, Div 1 i fotboll. Här är vi många som tycker att det krävs en rejäl överdos av självförhärligande, för att legitimera någon som helst form av hög nivå.

Hur som helst så tog sig i år Jonas Therns Värnamo, in i svensk elitfotboll genom att vinna den södra serien och nu väntar länsderbyn i landets näst högsta serie. Övriga småländska inslag på tredjenivån var Husqvarna FF, som länge låg pyrt till, men som hade styrt upp det hela med en 4-5 omgångar kvar att spela.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Linköpings HC 18/11-2010
Et tu Brute: Självklart är det så. Nivån i Sverige är väldigt låg i jämförelse med andra länder.. Men för att göra de korrekt, en hög nivå i svenska ligor mätt..

Men man kan ju inte träna fotboll, om man inte är tränare om man tar Huges svenska.. Men så är han ganska gammal så jag förstår att han inte riktigt hänger med det svenska språket
Kommentera