Brynäs IF

713795 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1333894

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF 13/1-11
mattiaskarlgren: Ja, det är hela havet stormar igen i egen zon, efter att man börjat få ordning på det igen i nov-dec. Svårt att hitta nån enstaka att skylla på, det är så många som virrar bort sig vid olika tillfällen

2-1; Två glider upp mot samma gubbe (vänsterbacken) istället för att ta sin egen markering; nr 16 och 29. Hela havet stormar, HB fri, mål.

3-1: Ekholm skiftar från en markering, till nästa markering, till puckfokus, istället för att göra sitt eget jobb och lita på att den andra backen gör sitt.

4-1 (för mig det matchavgörande): Anton Rödins hjärnsläpp när han går ner på backens gubbe i eget högerhörn och släpper sin vänsterback - hela havet stormar - SAMTLIGA spelare kommer på mellanhand och försöker täcka en och en halv gubbe, alternativt gör ingenting för man kan inte reda ut vem som täcker vem - mål från fri gubbe mitt i slottet. EN ENDA modospelare var markerad - Sunken som håller sin gubbe bakom målet!

Ursprunget är nästan alltid en gubbe som missar eller skiter i sitt eget jobb, tidigt i egen zon, sen blir det pannkaka av alltihop pga man-mot-man taktiken.

Men, man har fått ordning på det tidigare (så här såg det ut i oktober också). det märkliga är att det är så många som tappar fokus på sitt eget jobb. 22, 14, 15, 12, 24, 18, 20, 29, 16 osv, alla har de ställt till det i olika matcher. Litar man inte på varann? Eller har de tappat tron på man-man taktiken som gjort Brynäs så oerhört svåra att göra mål på tidigare säsonger? Eller går det för fort nu för blind man-man?

Förhoppningsvis kan man rätta till det igen, som man gjorde i November.
Som sagt, det är alldeles för lätt att skylla Brynäs problem på målvakterna.
Kommentera