Brynäs IF

705153 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1386627

Sv: Silly Season 2011/12

Peja: Sveriges bästa Sportchef är enbart en passning och gliring till alla som anser honom göra fel i allting och vara Sveriges sämsta.
Svårare är det inte.
Varför kan inte jag få överdriva åt det positiva hållet när så många överdriver åt det negativa?
Att det sen inte går att jämföra ex Gozzis resultat med Sundlövs är väl en självklarhet.
Hur ska man kunna göra det om inte båda fått chansen med exakt samma material och förutsättningar?

"Och ja, Löfqvist är antagligen Sveriges bästa assisterande sportchef, för det finns väl bara en. Likväl gör det honom även samtidigt till Sveriges sämsta på posten."

Nä, det är ju lite svårt att argumentera mot det påståendet.
Finns det bara en person att bedöma så blir han de facto och logiskt både den bäste och sämste.

"Man kan ju också undra varför Sundlöv helt plötsligt, efter hur många år(?), helt plötsligt behövde assistans till sina arbetsuppgifter."

Tja, läser du inte GD?

"– Wille kommer att sköta allt det administrativa runt laget, boka resor och ha hand om logistiken. Micke Sundlöv har tidigare skött allt sådant parallellt med det sportsliga ansvaret för truppen – nu frigör vi utrymme för Sundlöv att kunna jobba mer tillsammans med rekryteringsgruppen, säger Hans-Göran Karlsson.

– Många kanske inte vet hur mycket jobb sportchefen lägger på adminstrativa arbetsuppgifter kring laget, det tar mycket tid. Och det är viktigt att planeringen fungerar som den ska, det får inte klicka. Nu kan Sundlöv koncentrera sig enbart på det sportsliga utan att riskera att det går ut över planeringen och det är naturligtvis positivt för oss, säger Hans-Göran Karlsson."

Allt som underlättar för SC att göra ett optimalt jobb vad gäller den sportsliga biten är väl bra?
Och varför inte låta Wille sköta det jobbet, när han nu ändå är en ikon, känner till hur allt funkar och dessutom i stort ska göra ett okvalificerat kontorsjobb?
Varför gå över ån efter vatten?

I ett alltmer tuffare klimat, både ekonomiskt och sportsligt, så får ju Sportchefen också mer att göra allteftersom.
Jag ser inget konstigt i att Sundlövs och alla andra sportchefers arbetsuppgifter helt logiskt har ökat, jämfört med ex 5 eller 10 år sedan.
Och att den här tjänsten isf känns berättigad, även om det självfallet till viss del handlar om att också ge Wille nåt att göra.
Men jag tror inte att det varit huvudanledningen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2011/12
Huge: Det galnaste i hela det här är väl ändå att Sundlöv från dag ett som SC inte haft en assistent som sköter allt det administrativa med resor och sånt. Trodde jag var standard, och låter oproffsigt att SC har skött allt sånt själv som tagit tid och kraft från det sportsliga.
Kommentera

Sv: Silly Season 2011/12
Huge: Mer tid till värvningar man inte har ekonomi till ändå? "Vi har inte råd", har man ju mer eller mindre gjort till ett mantra.
Kommentera