Brynäs IF

713793 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1397037

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11
Burken: Ja, jag tvingades via en lång drapa förklara självklarheter för vissa som inte begriper, ex att en torsk mot AIK i andra försäsongsmatchen är nåt som man inte ska dra några större slutsatser av.
Ändå sitter vår berömda stakskrytare och raljerar över nåt som ingen härinne har påstått, nämligen att försäsongsmatcherna skulle vara helt betydelselösa.
Jag hade kunnat förstå hans ironiserande om det nu hade funnits nån som ens antytt att försäsongen är helt betydelselös, man det blir ju lättt komiskt och meningslöst att försöka raljerar över ett påstående som nån öht aldrig har yttrat.

"Känner du någon oro över att vi släpper in så mycket bakåt i varje match?"

Inte mkt än så länge iaf, även om man alltid är orolig när ett lag ska ändra ett spelsätt som man varit van vid sen lång tid tillbaka. Jag tycker att du istället borde glädja dig nu, när du fått som du alltid velat: ett offensivt Brynäs som lockar svårflörtade Gävlebor till LA.
Du har ju alltid tjatat om hur tråkigt vi spelat och nu när vi äntligen börjat spela offensivt så verkar du bekymra dig över det också.
Det är väl självklart att försvarsspelet emellanåt kommer att se lite svajigt ut, när offensiven sitter i högsätet.
Tror inte att det ens räcker med en lång försäsong och bra många matcher in i serien innan man kan skönja nån trend vad gäller försvarsspelet och ifall det ser ut att funka bra eller verkar bli problem.
Jag får hänvisa till Boorks gamla filtliknelse. Den tycker jag passar bra in på hur man känner i dagsläget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11
Huge: Frågan är om man måste välja mellan offensivt och defensivt spel. Det är en rättså intressant fråga. En annan fråga är HUR man vill spela sitt offensiva spel. Vill man ha mycket puck och hålla den inom laget, vill man gå på massor av avslut likt det transatlantiska tankesättet eller vill man spela ett offensivt försvarsspel med hög forchecking och snabba spelvändningar. Det finns som sagt var många sätt att spela "offensivt". Precis som det finns olika spelsätt så måste man ha spelartyper som passar för spelsättet. Har vi det? Skall man spela offensivt i någon form så förutsätter det att man har stabilt försvarspel UTAN att allt för många forwards behöver jobba merparten av sina byten i egen zon som understöd för backarna. Som jag ser det så har inte Brynäs den lyxen utan jag ser hellre att man anpassar spelet efter spelarna och då blir det i så fall varianten med hög forchecking och snabba spelvändningar.

"Du har ju alltid tjatat om hur tråkigt vi spelat och nu när vi äntligen börjat spela offensivt så verkar du bekymra dig över det också."

När har jag tjatat om det?
Kommentera