Brynäs IF

713832 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1397042

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11
Huge: Frågan är om man måste välja mellan offensivt och defensivt spel. Det är en rättså intressant fråga. En annan fråga är HUR man vill spela sitt offensiva spel. Vill man ha mycket puck och hålla den inom laget, vill man gå på massor av avslut likt det transatlantiska tankesättet eller vill man spela ett offensivt försvarsspel med hög forchecking och snabba spelvändningar. Det finns som sagt var många sätt att spela "offensivt". Precis som det finns olika spelsätt så måste man ha spelartyper som passar för spelsättet. Har vi det? Skall man spela offensivt i någon form så förutsätter det att man har stabilt försvarspel UTAN att allt för många forwards behöver jobba merparten av sina byten i egen zon som understöd för backarna. Som jag ser det så har inte Brynäs den lyxen utan jag ser hellre att man anpassar spelet efter spelarna och då blir det i så fall varianten med hög forchecking och snabba spelvändningar.

"Du har ju alltid tjatat om hur tråkigt vi spelat och nu när vi äntligen börjat spela offensivt så verkar du bekymra dig över det också."

När har jag tjatat om det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11

Burken: "När har jag tjatat om det?"

Innan du bytte nick från "Gävlelasse" till Burken så tjatade du ofta om vårt tråkiga defensiva spel under framförallt Boorks tid.   ;-)

"Det finns som sagt var många sätt att spela "offensivt". Precis som det finns olika spelsätt så måste man ha spelartyper som passar för spelsättet. Har vi det? Skall man spela offensivt i någon form så förutsätter det att man har stabilt försvarspel UTAN att allt för många forwards behöver jobba merparten av sina byten i egen zon som understöd för backarna."

Visst fan har vi material för att spela mer offensivt.
Silfverberg och övriga junisar har ju för fasiken inte gjort nåt annat än spelat offensivt tidigare under TJ.
Lägg till att våra nyförvärv är utpräglat offensiva spelartyper som gillar hög forechecking och mkt skridskoåkande.
Kan inte begripa hur du ens kan ifrågasätta materialet i det fallet.

Sen är väl poängen med det mer offensiva spelet att man ska förlägga den mesta tiden i anfallszon och då gäller det att samtliga delar samarbetar när vi dels har puck men även när vi ex tappar puck högt upp i banan.
Då gäller det att HELA laget deltar i försvarsarbetet så att inte backarna tvingas göra merparten av det jobbet själva.
Mao: de "alltför många forwards" du talar om ska inte åka på nån sorts räkmacka om du tror det, där backarna ska sköta försvarsspelet i stort sett själva.
Om hela laget jobbar tight tillsammans i både offensiv som defensiv, så brukar det lösa sig självt, mer eller mindre.

Kommentera