Brynäs IF

713793 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1397239

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11
Huge: Obetydelselös är korrekt i din dialektordbok.. men att "träna fotboll", ett uttryck som 99 procent av sveriges befolkning uppfattar som att spela fotboll är tydligen inte korrekt..
Det börjar bli mer och mer tydligt varför du blev busschaffis och inget annat.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11

Gurra88: "Obetydelselös är korrekt i din dialektordbok.. men att "träna fotboll", ett uttryck som 99 procent av sveriges befolkning uppfattar som att spela fotboll är  tydligen inte korrekt.."

Nu är du ute och cyklar och slirar på sanningen igen.
Jag har aldrig påstått att "träna fotboll" skulle vara en inkorrekt formulering rent språkligt eller ens dialektalt.
Tvärtom, så har jag sagt att det i vissa delar av landet säkert är så att "träna fotboll" betyder att man spelar/lattjar fotboll för nöjes skull och inte mer seriöst och aktivt i ex en serie.
Jag hävdade däremot, och gör så fortfarande, att 99% av landets befolkning skulle uppfatta det som att man spelar aktivt i nåt lag
när man spelar fotboll, inte stämmer.
Siffran känns väldigt hög och jag är ganska säker på att siffran är långt ifrån vetenskapligt belagd.
Känns mest som en väldigt överdriven siffra som inte går att ta på allvar.

Jag är dessutom tämligen säker på att du använde uttrycket i ett sammanhang där man inte kunde tolka det annorlunda än att du bara tränade fotboll och inte spelade (dvs aktivt eller mer seriöst i nån serie).
Och att det därför var svårt att avgöra exakt VAD du egentligen menade:
att du bara tränade/lattjade på skoj hemma med kompisarna på nån gräsplätt eller tränade seriöst och spelade aktivt i nåt lag.

Att du sen skröt med saken och dessutom skröt med vilka höga betyg du hade gjorde ju att det blev tacksamt att raljera över, men det är en annan femma.

Mvh Huge
Stolt busschaffis med relativt låga gymnasiebetyg och som tränat fotboll på relativt låg nivå (läs: spelat i div 5 Stockholmsserien som bäst i Lillsjö IF i mitten på 80-talet, motsvarade enligt uppgift div4 i landsorten)

Kommentera

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11
Gurra88: Den sista meningen i ditt inlägg känns fullständigt absurt onödig. Sådana här inlägg är arketypen av de inlägg som vi i forumledargruppen måste hålla på att radera på grund av att andra skribenter finner dem olämpliga och anmäler dem till oss.

Så här börjar det. Ett inlägg. Svar från Huge. Så kommer resten av det klassiska gänget in och kör vidare med fler nyanser och påhopp.

Nåväl. Det kommer bli hårdare tag framöver i denna gästbok om man inte kan ta och fixa till ett bättre debattklimat i denna gästbok som inte innehåller de sedvanliga påhoppen.
Kommentera