Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1397271

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11

Gurra88: "Obetydelselös är korrekt i din dialektordbok.. men att "träna fotboll", ett uttryck som 99 procent av sveriges befolkning uppfattar som att spela fotboll är  tydligen inte korrekt.."

Nu är du ute och cyklar och slirar på sanningen igen.
Jag har aldrig påstått att "träna fotboll" skulle vara en inkorrekt formulering rent språkligt eller ens dialektalt.
Tvärtom, så har jag sagt att det i vissa delar av landet säkert är så att "träna fotboll" betyder att man spelar/lattjar fotboll för nöjes skull och inte mer seriöst och aktivt i ex en serie.
Jag hävdade däremot, och gör så fortfarande, att 99% av landets befolkning skulle uppfatta det som att man spelar aktivt i nåt lag
när man spelar fotboll, inte stämmer.
Siffran känns väldigt hög och jag är ganska säker på att siffran är långt ifrån vetenskapligt belagd.
Känns mest som en väldigt överdriven siffra som inte går att ta på allvar.

Jag är dessutom tämligen säker på att du använde uttrycket i ett sammanhang där man inte kunde tolka det annorlunda än att du bara tränade fotboll och inte spelade (dvs aktivt eller mer seriöst i nån serie).
Och att det därför var svårt att avgöra exakt VAD du egentligen menade:
att du bara tränade/lattjade på skoj hemma med kompisarna på nån gräsplätt eller tränade seriöst och spelade aktivt i nåt lag.

Att du sen skröt med saken och dessutom skröt med vilka höga betyg du hade gjorde ju att det blev tacksamt att raljera över, men det är en annan femma.

Mvh Huge
Stolt busschaffis med relativt låga gymnasiebetyg och som tränat fotboll på relativt låg nivå (läs: spelat i div 5 Stockholmsserien som bäst i Lillsjö IF i mitten på 80-talet, motsvarade enligt uppgift div4 i landsorten)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11
Huge: "Och oavsett om uttrycket är dialektalt eller inte så har du ändå fel när du kritiserar mig för att godkänna "obetydelselös" men inte "att träna fotboll""

"Jag godkänner fortfarande båda uttrycken, bara det att "träna fotboll" kan tolkas på flera sätt."

..och det kan inte obetydelselös? skulle tro att det är du och arnio som formulerar er så..

Intressant att du nu helt plötsligt godkänner mitt uttryck.. Då kanske du lärt dig något på senaste tiden.. klipper in ett av dina härliga inlägg från när det begav sig.

"Mkt möjligt att man nere i din byhåla i Småland säger "jag tränar fotboll" när man vill säga att man spelar fotboll aktivt i nåt lag.
Isf handlar det om ett dialektalt uttryckssätt som jag aldrig har hört tidigare.
Skulle dock tro att 98% av Sveriges övriga befolkning tolkar uttrycket "jag tränar fotboll" som att man är tränare i ett lag och inte att man spelar aktivt."

intressant... och så här låter det nu

"Jag har aldrig påstått att "träna fotboll" skulle vara en inkorrekt formulering rent språkligt eller ens dialektalt.
Tvärtom, så har jag sagt att det i vissa delar av landet säkert är så att "träna fotboll" betyder att man spelar/lattjar fotboll för nöjes skull och inte mer seriöst och aktivt i ex en serie."

Hur fan ska du ha de??
Kommentera

Sv: Brynäs IF-MoDo Hockey i SCA Cupen 3/9-11
Huge: Nu håller du dig inte till sanningen åter igen.. Utan vrider inlägget så att det ska passa dig..Du hånade mig flera gånger som om att jag menade att jag var tränare i ett lag, och har sedan flertalet gånger tagit upp det som en form av skrivfel från min sida, när det va Du som va helt fel ute.

Håll dig till sanningen En gång och testa hur det känns.

Absolut, busschaffis fine.. Nån ska vara det, men du är fan ingen greve som du försöker vara här inne.
Kommentera