Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1401251

Sv: PREMIÄR! LHC-BRYNÄS to 15/9 (skriv bara om denna match här)
Burken: Jag köper dock inte resonemanget. Det du skriver om ett lag som missar sin chans att gå upp kan ju lika gärna handla om ett lag i elitserien som får två nykelspeare skadade och slutar elva istället för tia. Pga ska mattan dras undan förterna och hela föreningans existens riskeras. Just nu har vi en relativt liten skillnad mellan topp i allsvenskan och botten i elitserien, det ser vi ju på att det i princip varje år skiftar lag mellan serierna. Detta sker på det mest sportsliga och ärliga sättet, man mäter lagen mot varandra.

Om vi blandar in din diskussion om att ett lönetak ger mer unga talanger istället för snabba importer så har vi precis samma sak i en trög upp/nedflyttning. En direkt nedflyttning gör att många lag som förväntas ligga i på dom nedre platserna i tabellen kommer att värva mer "etablerat", i många fall importer, istället för att våga satsa på ungdomar som om något år kan vara etablerad i elitserien. Av just den anledningen svängde Wikegård i sin uppfattning, från att vara helt pro direkt ned/uppflyttning till att göra systemet ännu mer trögt.

Gällande diskussionen om lönetak så är jag helt emot. Det pågår inte bara matcher på isen utan dessutom på sidan om. Varför ska lag som HV71 och Färjestad som under flera år byggt upp stabila ekonomier hämmas i sin utveckling för att lag som Timrå, Brynäs mfl. under vissa tider kraftigt misskött sin ekonomi? Färjestad är i min mening ett prakt exempel på hur en förening ska skötas, ett starkt uppbyggt varumärke, balanserad ekonomi år för år. Allt detta handlar om ladarskap och kompetens. Vänd istället på resonemanget, ställ högre krav på klubbarna gällande arena, min lönebudget, min omstättning mm. Så blir elitserien bättre. Lönetak kan man hålla på med om man redan har den bästa ligan och dom högsta lönerna, som i NHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: PREMIÄR! LHC-BRYNÄS to 15/9 (skriv bara om denna match här)

Zzz: "Lönetak kan man hålla på med om man redan har den bästa ligan och dom högsta lönerna, som i NHL."

Sammanfattar frågan rätt så bra.
Går egentligen inte att jämföra förhållandena i USA/Kanada med Sverige.
Helt andra traditioner därborta och ett helt annat samhällsklimat överlag.
Räcker med att peka på hur ägarna helt plötsligt kan flytta sitt lag till en annan stad, där underlaget för att maximera vinsterna är bättre.
Nåt sånt tror jag inte skulle vara genomförbart här hemma.
Som du är inne på: vi är lite för små rent ekonomiskt än så länge för att ett lönetak ska kännas motiverat.

Kommentera