Brynäs IF

714014 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1401272

Sv: A propósito de nada
Burken: Håkan Loob gillande av lönetak var att det skulle baseras på % omstättning. Färjestad kommer alldig att gå med på något som gynnar svensk hockey eller någon annan förening. Deras förslag handlar alltid om att utnyttja sina egna fördelar.

"Nej skämt åsido. I mitt exempel om att man skulle välja egna produkter bygger just på att om man har ett lönetak så vill man nog inte slänga ut pengar i onödan på utländska spelare som förväntas spela i tredje och fjärdelinan och istället frigör pengar genom att använda en billigare egen produkt."

Jag har svårt för att man ska reglera en fri marknad. Vill någon förening lägga ut pengar på en värdelös finns i tredje kedjan så är det deras fulla rätt. Har man bara råd med det så bör det inte störa någon annan. Problemet blir först när man gör det trots att ekonomin säger annat. Det är som lyxfällan, en idiot överkonsumerar eftersom han vill hänga på grannen som har mer pengar. Är lösningen att sänka grannens lön och spenderande eller att idioten tar ansvar?

"När det gäller ditt exempel om ett lag som fått ett par viktiga spelare skadade så har ju detta lag en stor chans att komma tillbaka säsongen efter. En bibehållen satsning skulle ju ge bra chanser till att komma etta eller tvåa säsongen efter. Man har saken i egna händer så att säga. I egna händer utan att göra en högrisksatsning för att misslyckas på målsnöret."

Växjö har gått från en omsättning förra säsongen på 20mille till en omsättning på 110mile. Mycket beroende på arenana så klart men även mycket annat. Jag kommer inte ihåg hur mycket kansliet hade växt men det var flera hundra procent. En förening som skulle göra det motsatta skulle i princip få starta om från början med en kraftigt minskad organisation. Det är en fin tanke med att ta öppna spjäll mellan divisionerna men verkligheten är tyvärr mer komplex.

Min version om att ställa höga krav på föreningarna med undre gränser tex. gällande eget kapital gör att klubbarna inte kan överkonsumera och sätta sig i trångmål, dvs. samma syfta som med ett lönetak. Men man slipper den illaluktande idén om att reglera dom som sköter sig exemplariskt. Elitlicensen är ju ett steg i detta även om den kringgås i vissa fall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tycker att vi har lite lite fans på Facebook, sprid vidare till alla Brynäsfans. Tycker vi ska ha minst 60 tusen då Frölunda har 60442 fans. Nu har vi bara 18515.
Kommentera