Brynäs IF

713440 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1405469

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF lördagen den 24/9-11
Burken: "Har CZ sagt vad som skrevs eller är det fabricerat av en murvel?"

Egentligen ointressant i sak, eftersom jag hela tiden arugmenterat utifrån antagandet att han sagt vad som skrevs och inget annat.
Har aldrig påstått att det skulle ha varit fabricerat av media.
Det jag sagt är att media isf har vinklat uttalandet (om han nu sagt det som påstås) och försökt få det till att CZ inte skulle ha trott på sitt lag (Brynäs) och lagets förmåga att vinna matcher, typ mötena mot FBK i slutspelet.
Och det är väl DEN tolkningen som CZ menar att man INTE ska göra, när han dementerar uttalandet, som jag uppfattat saken.

Kan däremot tänka mig att han sagt att han nu för första gången tränar ett lag som har en realistisk chans på guldet, vilket väl också stämmer.
Å andra sidan: isf kanske det hade varit enklare att i dementin bara säga att "jag är rätt citerad men uttryckte mig kanske lite dumt", typ.

Men jag vet ju inte hur han tänkt när han nu påstår att han aldrig yttrat orden och att det är taget ur luften.
Det kanske är så enkelt som att han faktiskt aldrig sagt det som påstås och att det är en murvel som av oaktsamhet slarvat med citeringen alt medvetet försökt skapa rubriker.

Kontentan blir ju ändå till sist den att dementin förklarar vad han egentligen menat, även om han nu sagt det som påstås.
Och han menar uppenbarligen att det inte ska tolkas som att han stått framför sina spelare och sagt att man inte kan vinna.

Vilket ända från början har varit min uppfattning av vad han försökt säga.

Så ditt yrande om att jag försöker slingra mig har aldrig stämt och stämmer inte nu heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF lördagen den 24/9-11
Huge: Tack Huge. Det var väl inte så svårt. :)

CZ har alltså klantat sig och sagt för mycket, fel saker till en reporter. Möjligtvis för att ställa sig in och tala gott om det nya jobbet. Men där glömde han att det han sagt kommer att tolkas som det nu gjort.

Att journalister sedan använder detta för att göra en grej av det är inget konstigt. De har ett ganska svårt jobb att hitta något att skriva om i en liga där de flesta lagen inte kan eller vill säga nånting. Det är locket på eller småspydiga svar om att det kan bli "min mormor" på frågan om tänkbara värvningar. Skall man då som journalist sätta sig att skriva listor över vilken spelare som gjort si eller så eller skall man bygga en story kring ett uppslag där en tränare klantat sig och osagt sågat sin förra arbetsgivare i samband med att han skal möta sitt gamla lag för första gången.

För mig är valet väldigt enkelt. Journalisten har gjort sitt jobb och uppenbarligen skrivit en artikel som berört många.l
Kommentera