Brynäs IF

715477 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1410936

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
mattiaskarlgren: Hade du tyckt samma sak om man hade pausat precis när Bertilsson träffar och du inte vetat konsekvensen av tacklingen? Om Berglund hade studsat upp direkt efter hade vi haft max en 2:a. Det är konsekvensen av tacklingen som bedöms inte tacklingen i sig och det är ett problem eftersom det inte kommer att stävja farliga tacklingar på sikt utan bara när skadan redan är skedd. Om man nu kommer att stänga av samtliga spelare som tacklar en annan spelare som inte är beredd lika länge som Bertilsson är det ok, annars är det moralpanik och inget annat.

Samma sak med dommaren som inte meddelar sitt straff föränn spelaren åker ut med ambulans. Han han tänkt matchstraff direkt hade Bertilsson åkt av isen 30sek efter tacklingen. Att dommaren sedan ändrar sig igen till ett ännu grövre straff utan att han sätt tacklingen repris säger ju allt om hur saker och ting bedömms.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
Zzz: Amen.

Jag har diskuterat det här hela dagen på jobbet med massa olika personer. Alla vill hänga Bertil, "han går medvetet in för att skada", "Han siktar mot huvudet", "Nästa gång kanske motspelaren dör". Jag menar kom igen. Alla ser bara efterspelet och dömer efter det. Hade han rest sig direkt hade ingen gnällt att det bara blev en 2a.

Man måste döma på situationen och inte utfallet! För att ta ett jävla dumt exempel. Om du trippar någon som tappar balansen, ramlar olyckligt och skadar knät. Motstpelaren blir borta hela säsongen. Är det 2+10 och en lång avstängning på det också?

Å alal jävla "experter" pratar om hur fysiska vi i sverige måste bli under alla VM turneringar när vi möter Kanada. "Vi måste bli tuffare" osv osv. Sen sitter samma experter och hänger Bertil för en olycklig situation och ett felbeslut.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
Zzz:

:) du tror inte att dommaren var påverkad av det faktum att han låg helt utslagen? Kanske tyckte han att han ville först veta hur det går med han innan jag överhuvudtaget ger nått straff! om han nu hade svalt tungan skulle han skitit i spelaren och bestämt sig först för grovt matchstraff eller en lindrigare form och sen åkt fram till spelaren fiskat upp tungan om det hade varit försent skit samma då hade han iallafall tagit det som var viktigt om Bertilsson skulle ha grovt matchstraff eller inte. Du hör inte hur korkat det låter?? Sen om han redan hade bestämmt sig för matchstraff så blir det automatiskt grov sådan vid skada. Men att begära att dommare ska vara helt känslolösa när det ligger en utslagen är det inte lite korkat? Sen själva tacklingen är uppdelat i ett antal läger vissa säger inte ens utvisning och upp till 10-15 matchers avstängning. som vanligt ligger väl sanningen i mitten nånstans om man nu ska visa nån respekt men vill man ha en hockey som är utan respekt ja då får man tåla även när det smäller åt andra hållet jag tror väldigt få gör det.
Kommentera