Brynäs IF

713444 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1416453

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF Torsdagen den 20/10-11
Peja:

Nej det är inte nästan bara om målvakter, men det är mest om målvakterna. En skicklig straffskytt gör naturligtvis skillnad, men har du en smart målvakt i kassen gör inte killar som typ Omark mål på fler än två-tre, med lite flyt fyra av tio. Har då det andra lagets målvakt en kass dag kan mediokra straffläggare jämna ut det. Du har en fördel av att ha en hejare på att lägga straffar i ditt lag, men glöm att det är något enormt övertag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF Torsdagen den 20/10-11
Kikade för övrigt på Frögrens kyss på Friberg, Friberg ser Frögren komma, Frögren är stor o lille Max liten, klart smällen tar illa men jag ser inget större fel i tacklingen. Så det borde ju bli 4+3 på den också...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF Torsdagen den 20/10-11
tompap71: På es-nivå är nästan alla målvakter fantastiska. Ofta har båda lagen heta målvakter. Wännström är en straffspecialist och därför vann Brynäs, snarare än att Brynäs hade hetaste målvakten, som jag ser på saken. Wännström la den klart bästa straffen av de 18(?) straffarna.

Och jag vidhåller fortfarande min ståndpunkt. Har sett Thegel lägga typ 15 straffar och han har missat max 2-3 stycken. Det MÅSTE ju underlätta att ha en så effektiv kille i laget. Vissa spelare sätter i pricip 0% av sina straffar medan andra har en mycket högre procent. Det skiljer sig antagligen betydligt mer mellan straffläggarnas målprocent än målvakternas räddningsprocent.

Redigerad kommentar

Kommentera