Brynäs IF

713420 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1416455

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF Torsdagen den 20/10-11
tompap71: På es-nivå är nästan alla målvakter fantastiska. Ofta har båda lagen heta målvakter. Wännström är en straffspecialist och därför vann Brynäs, snarare än att Brynäs hade hetaste målvakten, som jag ser på saken. Wännström la den klart bästa straffen av de 18(?) straffarna.

Och jag vidhåller fortfarande min ståndpunkt. Har sett Thegel lägga typ 15 straffar och han har missat max 2-3 stycken. Det MÅSTE ju underlätta att ha en så effektiv kille i laget. Vissa spelare sätter i pricip 0% av sina straffar medan andra har en mycket högre procent. Det skiljer sig antagligen betydligt mer mellan straffläggarnas målprocent än målvakternas räddningsprocent.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey-Brynäs IF Torsdagen den 20/10-11
Peja:

Som jag sa, det är en fördel att ha en sådan kille i laget. Han gör en liten skillnad. Vad gäller Thegel, tror du han låg på samma nivå i ES med press på sig?

Grejen är att jag säger inte emot dig att det hjälper att ha en straffspecialist i laget. Det jag säger emot är att det skulle ge ett stort övertag. Som målvakt vet du att oddsen är 70-30 på din sida i sämsta fall, är du jävligt bra kan det bli 90-10. En specialist kan rucka på oddsen en del, absolut, men ett enormt övertag kan jag aldrig gå med på att det ger.
Kommentera