Brynäs IF

714830 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1429769

Sv: Brynäs IF-AIK IF måndagen den 21/11-11
Jag tycker att Brynäs inledde matchen bra. Efter ungefär halva första perioden, efter att ha släppt allt och lite till på AIK-spelare, hittade domaren en Brynäsutvisning. AIK fick ingen utdelning men kom in i matchen tack vare PP-spelet och växte efter det. I slutet av perioden gjorde Hansen ändå 1-0 (dålig retur av Fasth) och Järnkrok hade bud på 2-0.

I andra perioden spelade Brynäs stundtals ut AIK och sköt 17 skott på mål. Allt gick enligt planerna och Silfverberg satte välförtjänt 2-0. Sedan var det bud på 3-0, men AIK lyckades istället oförtjänt göra 2-1. Jag gillar inte att klaga på domarna men ca 20 sekunder innan 2-1-målet missade de matchens mest uppenbara utvisningssituation när Widing helt enkelt blev överkörd utanför spel. Ofattbart. Sen gjorde en kommunikationsmiss att Granström gick på avslut när alla andra åkte och bytte vilket öppnade för en AIK-kontring. Där måste medspelarna skrika åt Granström att bara dumpa ner pucken. Brynäs borde ändå ha gjort fler mål i den andra perioden. 2-1 var orättvist.

Tredje perioden var AIK:s. Om domarna hade kollat vad som hände på isen istället för att på förhand bestämt sig för att ta varannan utvisning så hade ju Brynäs lett med 3-4 mål efter andra perioden men nu fortsatte parodin och AIK var effektiva när lägena uppstod. Sen ska man kanske inte glömma att Fasth gjorde en betydligt bättre match än Svedberg. Men det var väntat.