Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1431455

Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK torsdagen den 24/11-11

Huge:"Priset vi får betala för det offensiva spelet och när vi sen möter ett lika offensivt och snabbt lag så är det klart att det blir hål i både vårt eget och i deras försvar"

Jag vet inte riktigt om ett offensivare spel befogar att våra backar slår dåliga förstapass och många gånger för mycket i sidled. Jag vet inte hur många gånger jag ar sett våra backar spela pucken till en lagkamrat som varit i ett läge där han blir forcheckad så fort han tar emot pucken.

Att lämna ifrån sig problemet i egen zon är inte bra. Det måste bli bättre.

Sen att Vi vinner trots att vi gör dessa misstag är ju positivt. Det är fortfarande människor vi spelar mot och de gör misstag de med. Men jag tror att man skall vara återhållsam med superlativen och oron och rida på vågen. Men absolut inte blunda för det som inte är så bra.

Att vårt PP har blivit sämre är nog inte svårare än att våra motståndare har givetvis kikat på vad de måste sätta för motmedel och som resultat har målen uteblivit. Det är ju yterst ovanligt att ett lag håller över 25% under en hel säsong.

Jag tycker mig se att motståndarna försöker sätta mer press nu jämfört med för ett tag sedan. Så en dåligt slagen passning/mottagning gör att man hamnar under tidspress. Som exempel.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK torsdagen den 24/11-11
Burken: Håller med, bra analys.
Klart att motståndarna nu har läst in sig på bl.a vårt PP men tycker ändå att vi har så pass många varianter och skickliga spelare att det inte är nån större fara på taket.
Till viss del tror jag isf att den senaste tidens sämre PP kan bero på lite hybris från just dessa spelare, man tar kanske lite för lättvindigt på ex inbrytningarna och avsluten i tron att vi ändå skapar så mkt att det måste resultera nån gång.
Ungerfär som när man spelar med 1 man mer i fotboll och tror att det ordnar sig bara för det. Typ....
Och nåt ridande på nån våg är jag nog den siste att göra.
Vet hur fort den kan svänga och att man kan tappa ett självförtroende fortare än kvickt.
Kommentera