Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2701781 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
J-S: De flesta lagen har ju åtminstone två starka kedjor, inte en utpräglad förstakedja? Skellefteå hade tre toppkedjor, de flesta andra två.

Sen undrar jag hur det ska gå till rent praktiskt att matcha Larsson mot motståndarnas utpräglade förstakedjor, om de nu finns, när Brynäs byter sist i varannan match?

Och den faktorn som du inte verkar tänka på alls är att Larsson uttryckligen tyckte att han fastnade i det facket i NHL och att tanken är att han har en mer offensiv roll i Brynäs. Det har han varit inne på i flera intervjuer. Brynäs skulle med andra ord bryta alla löften och eventuellt skapa badwill gentemot spelaren om man helt plötsligt började matcha honom på samma sätt som gjorde att han valde att lämna NHL för spel i Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson: ska på intressant och se vilka lärdomar herr Hansson får från detta vm att få målvakterna vana vid stora rinken snabbt som han kan överföra till Källgren i Brynäs nästa år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Föreningens svar på medlemmarnas krav på ”transparens och information”? Kostar på att vara en modern idrottsförening.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samuel Ersson står i morgon mot Finland.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: ” Mikael Nord har vunnit guldpipan sex gånger som Sveriges främsta hockeydomare. Nu lägger han pipan på hyllan.”

Trots alla mina klagomål i mot domare Nord genom åren så vill jag tacka honom för hans tjänstgöring inom svensk hockey, det är fan inte lätt att vara domare.
🙏🏻🌷
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Det är väl inte så många SHL-lag som har så utpräglade förstakedjor att det är värt att matcha på det sättet. Finns några enstaka, men de flesta lagen har ganska jämna 2-3 kedjor och en sämre fjärde. Larsson är alldeles för bra offensivt för att man ska vaska honom som renodlad defensiv rollspelare, mycket bättre om en sån som Ölund tar den rollen.”

#1. ”Det är väl inte så många SHL-lag som har så utpräglade förstakedjor att det är värt att matcha på det sättet.”

Svar till påstående 1:
Det finns det absolut dom flesta lagen har en utpräglad förstalina, och det kan vara värt att matcha på det sättet som nykomlingar då vårat mål ska vara poäng varje match.

#2. Larsson är alldeles för bra offensivt för att man ska vaska honom som renodlad defensiv rollspelare,

Svar till påstående 2:
Jag har aldrig påstått att Johan Larsson är en renodlad defensiv rollspelare?
Vad jag sagt är att Johans signum i NHL var att plocka bort motståndarnas bästa poänggörare.
Vilket han gjorde jävligt bra.
Sen att han dessutom vet hur man hittar nätet och gör poäng gör inte saken sämre.
Därför ser jag honom gärna i en första kedja nästa säsong pga där kan han eliminera motståndarnas topplina och dessutom göra poäng,

#3. Mitt påstående.
Vi Brynäsare ska vara jävligt ödmjuka inför nästa säsong slipper vi kval har vi gjort det mycket bra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Dagens "namedropping" blir tre spelare i Charlotte Checkers.

Lucas Carlsson. Behöver ingen närmare presentation, men att han blivit knäskadad och missar x antal månader borde, hur trist det än är att vinkla det så, gynna Brynäs chanser att få hem honom. Det vore väl ganska olikt NHL-organisationer att värva en skadad spelare, och Lucas själv borde väl inse att hans chanser till NHL-spel 24/25 blir väldigt begränsade när han kommer tillbaka efter lång rehab?

Santtu Kinnunen. Lång men eventuellt tanig right-back som har två starka AHL-säsonger bakom sig. 25 år, spelar han vidare där eller vänder hem till Nordamerika?

Cam Morrison. Powerforward som verkar påminna en del om Kopacka. Producerat sådär i AHL den här säsongen, även varit nerskickad till ECHL. Också blivit 25 år, spelar man då vidare i NA eller kanske tar en sväng till Europa?

EP-scoutingen är oändlig. Hög nivå på dessa spelarinsikter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Har ingen aning vad som menas, men spelmässigt var kanske förra säsongen ”framåtlutande”. Och med "igenkänningsfaktor”
=> ”javisst ja, det var så här det kändes att ligga i topp i en tabell”.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Allt var en dröm. Brynäs blev tvångsnedflyttade till HockeyTrean pga likviditetsbrist.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Titta mig omkring här: "Senast: Vinst mot Västerviks IK
Monitor ERP Arena, 4-2 (0-1,2-1,2-0).

Visst fasen har vi spelat någon match efter Västervik hemma? Eller har allt varit en dröm??
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs levererar en uppdatering av "identitetsarbetet". Man har haft "framåtlutande möten" med "igenkänningsfaktor". Jag har ingen aning om vad detta ens betyder--mer insatta får gärna höra av sig--men det känns ändå tryggt på något sätt att någon på kansliet anser sig ha haft tid att skriva detta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Metalman: Dryga, oförskämda och vissa även störda, personliga påhopp en liten del av deras klack stod ju till och med och körde ramsor mot en bortgången HV71 supporter
poserar i skidmasker och beter sig hotfullt, av alla lag så är det deras supportrar som har varit inblandade i mest "övertramp", inget större problem med laget men deras supportrar är verkligen i den djupaste botten
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: För det första verkar inte andra klubbar ha något forum att diskutera i ...så då får dom gå in till Brynäs forum och häckla ur sig en massa dynga som bara retar upp
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Deras fans är otroligt dryga
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mogel:
"Nu när det vart mycket snack om målvakter så vart jag tvungen att kolla upp gamle godingen Starkbaum.
"

"
Kommer själv inte ihåg honom som så dominant men någon annan kanske minns bättre?"
"

Det vart respass i kvartsfinalen två av tre gånger (0-4,1-4) sista gången blev det respass redan i åttondelsfinalen (1-2). Målvakter brukar hyllas som mest när lagen går långt i slutspelet, vilket Starkbaum bevisligen aldrig gjorde.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: "Sedan förstår jag inte varför många av er här inne är så dryga mot Clubben, vad vet du och andra om vad han sitter inne med för info om LHC?"

Förutom att på ett tragikomiskt sätt försöka dölja sin uppenbara bitterhet över att LHC blev snuvade av Alcen på Källgren så påstår CLUBEN att Källgren minsann aldrig varit på tapeten för LHC.
Samtidigt som Alcen själv, som inte har nån anledning att ljuga eller mörka, att just LHC var en av flera som ville ha Källgren.

Sen förstår du inte varför vi härinne raljerar lite och mest skrattar åt CLUBEN och hans skriverier?
Hmmmm.....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

"
Såg att Marc Crawford stod i Lions bås när de blev schweiziska mästare tidigare i veckan. Ett sånt namn har nog inte svenska klubbar råd med, men hade onekligen varit spännande att se.
"

Jag började mest fundera på varför han hamnade i Schweiz överhuvudtaget. Svaret var exakt vad jag antog att det skulle bero på.

"
coach Marc Crawford under fire after hurling homophobic slur at referee
"

"
Multiple former NHL players including Brent Sopel, Patrick O’Sullivan and Sean Avery have detailed the physical and verbal abuse they faced under Crawford.
"

Han var av den gamla extremt problematiska skolan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: ”Sedan förstår jag inte varför många av er här inne är så dryga mot Clubben, vad vet du och andra om vad han sitter inne med för info om LHC?”

Du tycker alltså att vi ska utgå från att en anonym användare som kommer in för att häckla har initierade källor på vad Källgren har för lön? Och om inte det vore nog så ska vi lita på Flashback?
Nej skit ska skit ha. Kommer man in som utomstående supporter och drygar sig så förtjänar man mothugg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
micke: Greg och Benn visst. Kelleher och Vesel är inte bra nog. Kellerher kommer inte få ut lika mycket av sitt spel där när han inte får samma utrymme. Vesel är ingen spelare för en fjärdecenter heller. Billins är på nergång också.

Det är mina tankar iaf
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74:

såhär skrev Cluben efter värvningen av Källgren:

” Grattis till budgivningsvinsten! Källgren är en högst medioker målvakt.”

Är det konstigt att han får mothugg då?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74:
Det enda som är störande med LHC är att de kallar sig Cluben. Är det engelska eller är det svenska? Oavsett så är fel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Det finns inga bra källor om lönen. Det var uppenbart att detta bara var en bitter person som ville klanka ner på Källgren och Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge:

Sedan förstår jag inte varför många av er här inne är så dryga mot Clubben, vad vet du och andra om vad han sitter inne med för info om LHC? Läser man ex Sillytråden på flashback så är det både Brynäsare och andra lags supportrar som nämner siffrorna 250 - 300 i månaden för Källgren.

Tycker de flesta motståndarlags supportrar blir tråkigt bemöta här inne allt som oftast faktiskt. Varför är det så? Skall man inte kunna diskutera utan att bli påhoppad och kallad för troll m.m.


Vet inte vad en marknadsmässig lön är för en målvakt från AHL som kommer till SHL men det låter väldigt högt i mina öron om det stämmer.

Men vad vet jag
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alltså kommer Källgren upp i nivå så kommer han vara en topp målvakt i ligan . Han har räddat skott från dom bästa spelarna i världen och varit riktigt bra när han fått chansen i NHL
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag tror andra målvakten blir något i stil med typ Brattström , Kruse , Engstrand Tex, Rautio.. alltså inte namnen jag menar nu men en målvakt som spelat i SHL som en andra fiol förr typ.
Tror inte på Rautio pga åldern men något i den kalibern.
Som nån skrev så kommer man inte gå på Steinberg, han är för orutinerad, säker att man signar han och lånar ut han till tex Almtuna klass.
Forsberg får kliva in som backup om nån är borta.

Jag lägger en liten peng på Christian Engstrand, går förmodligen bort på åldern men skulle absolut acceptera en andra spade och har SHL rutin och ganska bra stats sista åren.
Var bra i Kalmar.
Min teori är iallafall en andra keeper i klass med nämnda ovanför.
För Källgren är värvad som klar första.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Men visst ska väl Kyler å Kyler å Chad å Greg å Benn få kontrakt i laget nästa säsong?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Självklart är det en utmaning, men fullt möjligt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Ja, LHC får nöja sig med den mer mediokre Hellberg nu när dom blivit snuvade på den dom egentligen ville ha: den bättre Källgren.
Till CLUBBEN:s stora besvikelse, även om han inte vill erkänna den….🤣
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: det som ändå talar för källgren är hans ålder och att han spelat NHL-matcher.

Jag tror inte på något sätt han är mätt och känner nog själv att han.har mer att bevisa. Även positivt med Brynäs kommentarer aav valet.

Nä jag tror det kan bli bra! Men som sagt viktigt få till andraspaden, även om jag tror det är.bra om Källgren känner sig som en etta initialt. Jag ser gärna någon Claratyp. Två hungriga målvakter som utmanar och utvecklas tillsammans.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge:

Linköping jagar ju Hellberg så jag tror de landar honom inom kort och frågar du mig är han bättre än Källgren.

Kollar man Källgrens senaste 3 - 4 säsonger så är han " medioker " iaf enligt statistiken men jag hoppas för er skull att han blir den stjärnmålvakt ni söker
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tack för att ni inte påpekat att jag, i flertalet inlägg ikväll, inbillat mig att vår nye målvakt heter Källman och inte Källgren. Insåg mitt misstag nu några timmar senare och har korrigerat det.

Onödigt inlägg av mig kanske, men rätt ska vara rätt och credit where credit's due. Kul att man kan diskutera sakfrågor med folk utan att ni hänger upp er på detaljer som namn 🤝
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tydligt var att han ville att vi skulle gå om DIF i antal guld. Därav exakt 4 guld. Inte 3. Inte 5.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nu när det vart mycket snack om målvakter så vart jag tvungen att kolla upp gamle godingen Starkbaum.

Jäklar vilka bra stats han hade 144 matcher och 92,6 i procent över fyra säsonger är ju sjukt bra. Kommer själv inte ihåg honom som så dominant men någon annan kanske minns bättre?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Varför inte spana mot t.ex. Tjeckien som verkar vara på g igen med starkare juniorlandslag etc.?
Väcka agent Scerban igen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Knepigare att fynda nordamerikaner nuförtiden när lönerna i AHL är högre. Går inte längre att plocka motsvarande när Sundlöv tog in Scott och Sweatt till hyfsade priser. Nordamerikaner som visat framfötterna i bra europeiska ligor är inte billiga heller.

Tror man ska bortse från nationalitet när man scoutar spelare. Givetvis kommer man att landa i nordamerikaner ändå ganska ofta av den enkla anledningen att det finns jäkligt många nordamerikanska hockeyspelare.

Sättet Brynäs byggde på 23/24 var bra. Stomme med egna spelare, talanger och importer som verkligen tillförde spets.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Svår utmaning att hitta tre nordamerikaner som alla ska vara billiga och göra succé samt rymmas inom budget, låter knepigt. Men ser gärna det hända!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Är det inte ganska tydligt att Campese i själva verket syftade på Västerås bandy när han snackade om alla de där gulden?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Ja precis. Ta det med Campese. Vad har Campeses snack med nuvarande organisation att göra. Han blev ju utbytt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Vilken tes?
Att Alcén skall hitta bra translater som är relativt billiga? Vilket många lag inklusive Brynäs har lyckats med förut.
Att Larsson nödvändigtvis inte behöver spela I en förstalina?

De sakerna har absolut ingenting med SAIK att göra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Hela din tes bygger ju på att det Skellefteå gör är så enkelt så vem som helst borde kunna göra det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tycker likt Jugge att Källgrens arbetsprov i SHL är alldeles för litet för att meritera ett treårskontrakt med, vad som troligtvis är, en hög lön. Därmed inte sagt att det kan bli bra.

Svårt att säga något om Lindbom. Tämligen okänd, men hans stats ser ju inte jättebra ut i ECHL t.ex. där han har spenderat större delen av säsongen.

Jag hoppas mer på en rutinerad räv, en Rautio-typ, som alltid är två plus som man vet vad man får av.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Vad har Skellefteå med saken att göra?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Varför då? Han får väl stå vid sitt ord?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jo, kanske, men är Källgren verkligen SÅ bra att han är flera nivåer bättre och därmed vore en helt solklar etta före typ Voutilainen?

Olof Lindbom måste ju vara ganska kall på marknaden nu, kanske en sån kille som man kommer att gå efter, eller någon av de nämnda allsvenska alternativen.

Tycker också det vore logiskt att ta en ganska billig målvakt som komplement till Källgren, måste ju lasta på rejält på utespelarna. Känns dock viktigt att den andra målvakten inte är ett fullständigt såll.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Själv tycker jag att man ska ta in en klar tvåa, vars enda jobb är att avlasta Källgren så han får vila ibland. Att skriva ett treårskontrakt och sedan ta in någon för att tävla om förstaspaden är ju att be om problem känner jag spontant.

Bättre då att låta Källgren känna att han får komma in och vänja sig med SHL först, istället för att känna press att prestera direkt så det låser sig totalt. Men jag tror att Källgren är solklar etta som kommer backas upp av någon äldre, rutinerad herre, alternativt en Clara-lösning (och Steinbergs bör absolut inte vara ett alternativ på den här nivån).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Nej, det är inte lätt. Jag har en känsla av att man kommer ta någon som konkurrerar med Källgren hyfsat och inte en klar tvåa, men det finns ju en del intressanta namn med olika profiler där ute. Ser att det finns en ung målvakt med väldigt bra stats i Norge men tror inte man vågar gambla på det sättet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Försöker EP-scouta andramålvakter men det är ruggigt svårt alltså. Jag vill gärna ha någon som skulle kunna utmana Källgren men den får ju inte vara för dyr och den bör ändå kunna vara okej med att inledningsvis ses som backup. Det blir ett smalt spann mellan dessa typer av målvakter och de målvakter som helt enkelt känns för dåliga eller för oprövade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, såklart går Voutilainen och Bibeau före, men dom är säkerligen dyrare också. Dessutom tror jag att dom är mindre sugna på att spela andrafiol till Källgren, speciellt Voutilainen som är van etta de senaste säsongerna. Jag lyfte Hellgren-Smed som ett prisvärt alternativ, inte det bästa alternativet :)

För övrigt, vilket jäkla slöseri med Yetman i tjeckiska ligan. Han hade färgat i SHL garanterat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Några övergångar som blivit officiella nu.

- Johan Motin till Karlskoga.
- Chad Yetman till Vitkovice
- Branden Troock till Iserlohn (DEL)

Hellgren är ju okej, men Bibeau, Voutilainen och även Tex Williamsson är ändå allsvenska målvakter som jag håller högre. Har svårt att en spelare med Williamssons skadehistorik och ålder vara aktuell, men Voutilainen går ju före Hellgren alla dar i veckan, även Bibeau, som jag dock misstänker är lite dyrare.

När det gäller backar verkar den här tidigare förstarundaren finnas på marknaden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Ruggigt underbetyg till alla sportchefer att dom inte lyckas kopiera Skellefteå när det är så enkelt.
Kommentera

2701781 · »