Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1444202

Sv: Brynäs IF-HV 71 tisdagen den 29/11-11

bradberry: "NC kan vara bra på ledarskap och gruppdynamik men hans destruktiva hockeyfilosifi var direkt farlig för föreningen. Fem man på rätt sida puck, peta pucken framför kollektivet och styr bort motståndarna till hörnen."

En otroligt onyanserad analys.
CZ är ingen förespråkare för vare sig destruktiv defensivhockey eller nån sorts gladhockey utan spärrar och bakåt.
Han var en helt Ok parentes i Brynäs när framförallt våra unga spelare fick känna på hetluften och matchas fram i en lagom takt.
Tycker att Silfverbergs ord säger en del när han fick en fråga om hur hans spel utvecklats iår jämfört med ifjol.
Han tyckte att hans spel över hela banan förbättrats, en antydan om att framförallt den defensiva biten har förbättrats den här säsongen.
Det tolkar iaf jag som att CZ gjorde rätt förra säsongen som inte försökte spela alltför offensivt då han varit medveten om bl.a de defensiva bristerna hos våra yngre spelare.

Sen vet jag inte om du såg matchen i lördags, om inte så kan jag tala om för dig att nåt kollektiv som backade hem och försökte styra bort våra spelare kunde då jag inte se hos Färjestad.
Och det är fortfarande CZ som står i deras bås, så det är nåt som inte stämmer här i din logik.

"Det är anmärkningsvärt att klubben gått från elitsveriges tråkigaste hockey till den mest attraktiva. På en säsong!"

Egentligen inte så anmärkningsvärt eftersom vi kunde se klara tendenser om försök till mer offensivt spel redan ifjol, bara det att våra yngre spelare då inte hade samma hårdhet och rutin som dom har idag.
Nåt dom skaffade sig ifjol och som CZ ska ha cred för.

Jag är relativt övertygad om att det hade varit riskabelt om vi ifjol hade försökt spela ännu mer offensivt, tror att det hade kunnat straffa sig.
Fanns väl också tecken på att vi inte var riktigt redo för det spelet ifjol, då vi åkte på ett par riktiga bakslag ett par gånger när vi verkligen försökte kliva fram och spela offensivt.

" Hockeyn som NC förespråkar hör inte hemma i någon elitklubb då den hämmar utvecklingen."

Så du tror på fullt allvar att Loob och Rundqvist skulle anställa en tränare om dom anser att han är en fara för föreningen och att hans filosofi hämmar utvecklingen i laget?

"Tack o lov får Brynäs nu släppa loss och ge publik och sponsorer det vi vill ha. Tack Tommy Jonsson!"

Ja, tack och lov säger jag också.
Tack och lov att våra yngre stjärnor som mixats med äldre förmågor, både nya och gamla, har kunnat utvecklas på ett bra sätt under CZ.
Men nu är det TJ som ska den största creden för att han verkligen vågat spela det spel som CZ kanske en aning förståeligt inte ville eller kunde
praktisera ifjol.
Idag har TJ alla de verktyg som CZ kanske inte hade och det är man som sagt oerhört tacksam för.
För att som sagt inte tala om hur tacksamma sponsorer och vi fans är...

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-HV 71 tisdagen den 29/11-11

Huge: Vet du vad jag tror.. Att Czarnecki fått ett utimatum.. Flytta fram postionerna i laget, eller sök ett nytt jobb.. Det har givetvis inte låtit exakt så, men är helt övertygad om att det kom krav från Loob m.m.. Med stor hjälp av jönsson har man flyttat fram positionerna därför har vi sett en annorlunda hockey av färjestad. Men den håller knappast nån mästarklass än sålänge..

Tror ledare, spelare, sponsorer är väldigt tacksamma att det är Tommy som står i båset.. och inte nån annan.

Kommentera