Brynäs IF

717551 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1446806

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11
Huge: "..en relativt lång tid...". Nu tog du väl i, det är 19 sek mellan tek och utvisning. Ibland ser man bök runt en helt fastlåst puck i säkert en halvminut utan åtgärd. Och har dom bollat pucken mellan varandra är den knappast låst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11
SH: ""..en relativt lång tid...". Nu tog du väl i, det är 19 sek mellan tek och utvisning. Ibland ser man bök runt en helt fastlåst puck i säkert en halvminut utan åtgärd. Och har dom bollat pucken mellan varandra är den knappast låst."

Återstår ändå minst 15 sekunder där man isf står och bollar pucken mellan varandra. Vilket låter lite men kan kännas jävligt långt om inget händer vid sargen mer än bollandet sas.
Domaren har helt enkelt bedömt deras bollande som så pass uppenbart spelförstörande att det räckte med de ca 15 sekunder vi talar om.
Att jämföra med andra fall och hänvisa till dessa går heller inte.
Beror ju helt på hur aktivt spelarna varit i resp fall, många gånger är det som du säger ett jävla bökande i nästan 1 minut, men då har spelarna enligt domaren verkligen försökt att få loss pucken.
Tror ändå att domarna är så pass rutinerade att dom i såna här lägen har rätt bra koll på när det handlar om uppenbara försök att fördröja spelet och (uppenbara) försök att verkligen försöka få loss pucken.

Till sist: att pucken inte varit låst under bollande tror jag inte har nån betydelse.
Man kan faktiskt bolla pucken och ändå medvetet fördröja spelet, vilket det faktiskt ser ut som att Granis och Ollas gör, om man ska vara ärlig.
Kommentera