Brynäs IF

715837 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1446980

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11

Huge: I och med att luleåspelarna mer eller mindre lät Granis och Ollas hålla på så är ju deras agerande precis lika spelförstörande. Och I och med att pucken ÄR I SPEL alltså inte blockerad så ska man inte ens blåsa.

I och med att Granis och Ollas har pucken så är det liksaså fullt regelrätt att täcka pucken med kroppen.

Så att ge Luleå ett sånt övertag baserat på detta är totalt feldömt. Hade man blåst av och dragit ner tekningen så hade det varit förståeligt. Men att döma utvisning är totalt felaktigt.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11
Burken: Nu är du ute och cyklar.
Lulespelarna har ingen som helst skyldighet annat än att vänta, det är ju för fasen vi själva som är puckinnehavare i det läget.
Lulingarna kan välja på att avvakta eller själv försöka gräva fram pucken.
I den korta sekvens man sett från HL framgår det att lulingarna ser väldigt passiva ut och ser ut att avsiktligt avvakta för att på så sätt få Granis och Ollas att självmant komma loss med pucken.
Det är förmodligen här som domaren uppfattat det som att våra killar ändå inte försöker komma loss sas, utan istället väljer att bolla vidare trots att lulingarna bara står och tittar på.
Lite hårddraget, men jag kan inte se nån annan förklaring till tvåan.
Om det nu är så att regeln inte ska tolkas bokstavligt och att det är avsikten att fördröja som övertrumfar orden "låsa fast".
Kommentera