Brynäs IF

715845 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1446997

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11

Huge:Du är ute och cyklar. Jag kommer aldrig att köpa dina argument. Jag väntar fortfarande på att du skall leta fram stöd i reglerna för din tes.

Jag hävdar att så länge man passar pucken mellan två spelare så kan man aldrig bli avblåst för passivt spel.

Man blockerar inte pucken. Man tar inte hjälp av målburar för att på så sätt försvåra för motståndarna att försöka ta ifrån en pucken.

Sist jag kollade så skall man försöka ta pucken från motsåndaren i ishockey. Inte passivt vänta på att domaren skall blåsa av och dela ut en tvåa.

Så innan du kommer med några argument så vil jag att du styrker din tes med regelboken.

Ni är tre stycken som tycker annorlunda.- DU domaren och domarbasen. Två av er har inte sett situationen när den hände utan på bilder i efterhand.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Måndagen den 5/12-11
Burken: Har du svårt för att fatta?
Jag har ju redan sagt att om regeln ska tolkas bokstavligt, dvs att blockera innebär att låsa fast pucken med ex skridskon så att den ligger stilla (mot sarg eller nåt annat), så har domaren dömt fel.
Vad är problemet?

Min poäng är ju att Granis och Ollas likförbannat försöker fördröja spelet för att vinna tid och att bollande isf ska ses som en form av blockering av pucken/spelet och därför är regelvidrigt, även om bollande i bokstavligt sett inte är att blockera i normal mening sas.

Och frågan kvarstår: hur ska regeln verkligen tolkas?
Har än så länge inte fått nåt riktigt bra svar.
Kommentera