Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1491240

Sv: Brynäs-Skellefteå sm-final 2012
70 Rodrigues:Gick ju bra förra gången. Så jag kör en favorit i repris. Hoppas att ni vinner ikväll!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs-Skellefteå sm-final 2012

Hoppas att alla dessa har rätt. Det är detta vi vill se ikväll!

Let´s go for Gold Silfver!

Kopierat från Expressen.se:

Han är en så pass "hockeystark" ­spelare så det är svårt att ta pucken av honom. Jag vet själv, du måste vara vaken för att lyckas ta pucken av honom för det känns ibland omöjligt. Han är stark i sargduellerna.

Mattias Ekholm , lagkamrat

 

Det som han gör så bra är att hans fötter går hela tiden trots att han har full puck-kontroll. Många backar har kanske känt att man tror att man har koll på honom men sedan gör han en frånvändning. Då är han borta.

Daniel Widing , forward, Brynäs

 

Det jag har problem med mot honom på träningarna är att det inte går att tackla honom för att få pucken. Du måste vara smart och bryta med klubban. Han är stark som en björn i sarghörnen. Omöjlig i det spelet.

Ryan Gunderson , back, Brynäs

 

Det är väl bara att passa på att njuta av den här tiden han är här nu. En otrolig hockeyspelare på alla plan, behärskar allt, men även en fantastisk människa. Det är därför han är så bra som han är.

Tommy Jonsson , tränare Brynäs

 

Det jag minns är väl att han är duktig på att göra avgörande mål och minns två mål i öppen kasse mot oss. En fantastiskt bra spelare, allround. Bra skott och han gillar att skjuta högt, det vet jag om.

Fredrik Pettersson-Wentzel , målvakt, Färjestad

 

Det är en fantastisk spelare. Jakob är bra på allt och är oerhört komplett som hockeyspelare, det finns inte så mycket mer att säga och jag har inget speciellt minne när det gäller honom att dela med mig av.

Patric Blomdahl , forward, AIK

 

En oerhört skicklig spelare som bland annat jag fått erfara. Han har ett bra snabbt skott som är svårt att stoppa. Det gäller att fokusera på pucken för han har bra precision. Som sagt, skicklig, ­komplett.

Frederik Andersen , målvakt, Frölunda

 

Han har ett grymt skott, det visslar bara till runt huvudet. Han gör allt på en hög nivå. Jag har släppt in ett mål som jag minns den här säsongen. Han är bäst i den här ligan och kommer spela ordinarie i NHL direkt.

Johan Gustafsson , målvakt, Luleå

 

Han har allt, han har i stort sett allt, komplett spelare. Han är jäkligt smart, han vet när han ska gå in i situationerna och när han ska avvakta. Det jag upptäckt med honom är att han nästan alltid är steget före.

Fredrik Eriksson , back, Frölunda

 

Han är en lurig spelare som är bra på det mesta, måste jag säga. Han har ett bra skott och är en ledare på isen. Han gör allt för sitt lag och är urstark. Har faktiskt aldrig blivit tacklad av honom. Det är skönt det.

Daniel Gunnarsson , back, Luleå

 

Den spelare jag tycker är svårast att möta. Har bra nyp i handledarna och är komplett. Det som gör det svårt när jag spelar mot honom är att han hittar pass oavsett om han är fastlåst eller har yta. Oberäknelig.

Lukas Kilström , back, Luleå

 

Har gjort otroliga framsteg i år, är rätt komplett - kanske vår bäste spelare i Sverige just nu. Han har det mesta, både teknik, fart och styrka. Jag tror att han kommer att gå rakt in på två kedjor i Ottawa nästa år.

Thommie Bergman , scout, Toronto

 

Han är den bäste spelaren i Sverige - han har egentligen allt. Ganska komplett som spelare. Stark, snabb, smart - han har det mesta. Det kommer säkert gå bra i NHL. Han har alla förutsättningar för att lyckas.

Mats Hallin , scout, Chicago

 

Tröttnar han på Ottawa är han ­välkommen till Detroit! Han är en duktig lirare, kan göra saker med pucken och jobbar hårt för laget - han är bra på det mesta. Det går säkert bra för honom i NHL, det tror jag.

Håkan Andersson , scout, Detroit

 

Man har stora förhoppningar på honom här i Ottawa. Han kommer i rätt läge när en generations­växling sker i laget. Jacob och Mika Zibanejad blir två viktiga spelare för oss under de närmaste åren.

Daniel Alfredsson , lagkapten, Ottawa

 

Han bör vara redo att slåss för sin position på en gång. Man måste ta för sig i NHL och vara lite självisk. Det gäller att äta och inte ätas, men samtidigt försöka ha lite kul också när man kommer till en ny miljö.

Jonas Gustavsson , målvakt, Toronto

 

Jag känner Jacobs kapacitet och anser att han redan i dag är redo för NHL-spel. Han kommer inte att ha några problem med anpassningen till proffshockeyn. Jacob är en ödmjuk kille med rätt inställning.

Nicklas Bäckström , forward, Washington

 

Mitt råd till Jacob, som jag känner sedan juniorlandslaget, är att han ska lyssna på de äldre spelarna i den NHL-klubb han kommer till. De som har rutinen och kan hjälpa yngre spelare att komma in i laget.

Victor Hedman , back, Tampa Bay

 

Han kommer över med en hel del meriter, så han borde kunna komma med stjälvförtroende och ta för sig direkt. Ottawa har säkert en plan för honom, så det gäller att han direkt visar att han vill vara en viktig kugge.

Johan Hedberg , målvakt, New Jersey

 

Han är nog den bästa målskytten i ligan just nu trots att Gynge (Richard) gjorde fler mål än honom. Han är i bra målform nu också och skotten sitter där han vill och det är inte direkt som när jag skjuter.

Jimmie Ericsson , ­forward, Skellefteå AIK

 

Han är inte en ­speciellt fysisk spelare och han kan bli less och grinig och gnälla på domarna om man är på och smäller honom lite. Ser man att det är han så fullföljer man lite extra.

Martin Lundberg , ­ forward, Skellefteå AIK

 

Jakob Silfverberg är en väldigt skicklig spelare och det gäller att ligga nära honom och störa lite och inte ge honom för mycket is. För gör man det så vet vi om att han är väldigt bra att utnyttja det.

Petter Granberg , back, Skellefteå AIK

 

Man måste hålla koll på hans klubba och vara intensiv på honom hela tiden, det gäller alla bra hockeyspelare kanske, men framför allt Silfverberg eftersom han är så jävla bra. Han hittar skottlägen och gör ofta mål.

John Klingberg , back, Skellefteå AIK

 

Han gjorde väl mål senast va? Var han bra i matchen också? Jag håller ingen koll men vet förstås om att han är en av deras bästa spelare och såna måste vi se till att ligga nära på hela tiden.

Christian Söderström , forward, Skellefteå AIK

 

Han är jävligt giftig. Bra på att hitta passningar och framför allt så hittar han ju nätet ofta när han försöker. Han är rätt avig och hal som hockeyspelare och är väldigt mogen i sitt sätt att agera på isen hela tiden.

Anton Axelsson , forward, Frölunda

 

Man får alltid vara extra vaksam med Jakob Silfverberg och inte ge honom några ytor. Får han minst lilla yta så gör han mål direkt. Han är väldigt skicklig med pucken och kan göra det oväntade på isen.

Stefan Johansson , back, AIK

 

Han är jäkligt duktig med pucken och hans bästa egenskap är väl det fina skottet. Det går inte att ge honom en meter, för då hänger han dit dem. Jakob Silfverberg är en komplett och bra spelare.

Fredrik Carlsson , back, AIK

 

Han har jäkligt bra balans och orkar hålla undan motspelare och dessutom är han en vass avslutare. Det är klart att man måste hålla koll på honom, annars avgör han matcher på egen hand, han är grymt bra.

Robert Rosén , forward, AIK

 

Elitseriens klart bästa spelare den här säsongen. Han skjuter blixtsnabbt och är extremt stark med pucken, att skydda den och skapa sig chanser. Han kommer vara riktigt bra i NHL nästa säsong.

Henrik Sjöberg , reporter på SPORT-Expressen

Redigerad kommentar

Kommentera