Brynäs IF

716522 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1517197

Sv: Lockout 2012

Jag skulle gärna se Bäckström i Brynäs, OM det vore så att han var intresserad av att spela en hel säsong i laget. Som situationen ser ut nu tycker jag Hockyligans ståndpunkt är helt rätt. Att ta in en massa NHL-svenskar som, även om de är bra spelare, behöver några veckor för att koma in i matchtempo ser jag som rent vansinne. När de väl har funnit formen och kan prestera på den nivå man kan kräva av dem, med tanke på kostnaden för deras försäkringar, riskerar vi att få ett "Tack för den här tiden, nu drar jag hem till NHL igen..."

Såg i dagens Afonbladet att Djurgården måste skaka fram en miljon i månaden för att betala Erik Karlssons försäkring, Bäckis försäkring torde ligga i samma kostnadsregion...  Och då finns det folk som tycker att vi dessutom borde försöka få hit Ovetchkin...

Att en massa agenter och journalister skriker efter NHL-proffs är något som helt kan ignoreras. De har en egen agenda och särintressen som de sätter före svensk hockeys bästa.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012
tobhund: Tror du även att det hade varit negativt för svensk fotboll om Zlatan hade gästspelat i 10 allsvenska matcher för Malmö FF?

arnio: Haha, Bäckis har ett mycket större Brynäshjärta än många i det nuvarande Brynäslaget.

SH: Nej, självklart kommer inte Hockeyligan att vara konsekventa med korttidskontrakt. Brynäs har ju redan haft Alexander Hellström på korttidskontrakt...
Kommentera

Sv: Lockout 2012
tobhund: Man blir tårögd när man läser dina kloka ord.
När man sen läser vad agenterna tycker (se länk), ja då tåras ögonen av en annan anledning: skrattattack.

Pinsamt, säger dom själva om Hockeyligans beslut.
Mest pinsamt är väl ändå att se agenternas enorma dubbelmoral och uppenbara snack i egen sak.
Först ojar man sig över att deras stackars spelare är livegna och inte får välja var dom vill jobb under lockouten.
Samtidigt som man gladeligen accepterar draftsystemet därborta, där spelarna inte har ett skit att säga till om när det gäller val av arbetsgivare.
Varför anmäler inte Bodén och hans agentkollegor NHL för att åsidosätta varje spelares möjlighet att fritt välja var dom vill spela?
Kan det möjligtvis ha nåt med att man isf skulle kacka i eget bo, att göra?
Som sagt; pinsamt var ordet...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Lockout 2012

tobhund:

Bäckis är dyrare att försäkra än Karlsson eftersom hans återstående kontrakt är värt ca 10 000 000 dollar mer än Eriks. Men man ska kanske ta Aftonbladets siffror med en nypa salt, de påstår ju t ex att Anze Kopitar skulle kosta Mora 600 000/mån medans Mora själva påstår runt 200 000.

Gissar att AB jobbar efter s.k. worst case scenario och Mora förmodligen kör med glädjekalkyl så jag kan tänka mig att sanningen ligger nånstans mitt emellan. 

Kommentera

Sv: Lockout 2012
tobhund: Det var fan i mig det bästa jag hört sen jag konfimerades! (Jag är dock inte konfirmerad men de flesta vet var jag hämtat uttrycket från).
Kommentera