Brynäs IF

713251 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1518063

Sv: Lockout 2012

Gurra88: Du och många andra är ju helt övertygade om att om man bara tar hit någon eller några "superstjärnor" från NHL (hur många svenska Superstjärnor finns det förresten?) så löses alla problem och människor kommer att köa i dygn för att komma över en hockeybiljett. Det kommer att bli en ekonomisk succe för klubbarna, företagen står i kö för att betala försäkringspremier och alla ropar Halleluja!

I går gjorde en kille debut i Dynamo Moskva. Jag vet, Moskva är en liten håla som inte har samma publikunderlag som Gävle. Jag tror dock inte att de som beslutat att ta hem killen jublade över publiksiffran... (För de som inte orkar läsa länken så kom det hela 4400 åskådare).

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012
tobhund: Det enda möjliga och vettiga skäl till att tillåta korttidskontrakt skulle isf vara en risk för att alla stjärnor därborta väljer andra alternativ än ES och att marknaden skulle vara tömd på bra spelare när NHL-säsongen väl är inställd för gott och Hockeyligan tvingas öppna upp för lockoutare.
Men inte ens DET skälet känns vidare starkt.
För vad brukar ske? Jo, de spelare som väljer ex ett AS-lag, gör det pga sociala skäl och skulle sannolikt ha valt likadant även om dom fått chansen i ett ES-lag.
Varför spelar ex Kopitar i Mora? För pengarna?
Spelarna vet med sig att man inte kan kräva alltför hög ersättning under konflikten och då kan man lika gärna välja av sociala skäl än ekonomiska.
Och dom som ev tittar enbart på pengarna så blir ES ändå inget bra alternativ när det finns mer pengar i ex Schweiz eller Ryssland.
Kommentera

Sv: Lockout 2012

tobhund: Nu kan jag bara se till mig själv...
Men om Bäckis, Johansson och Lindbäck och helst nån back också kommer in som lock-outare så skulle då jag åka de 15 milen enkel resa betydligt fler gånger än jag gör idag... Nu kan jag lika gärna följa laget framför TV:n...

Man vill ju se fullblodsproffs såklart, plus att de flesta andra lagen också stärker upp sina trupper så under en match kanske du får se 6-7-8 NHL-spelare. Det tycker jag vore superfränt. Ungdomarnas tid kommer, man får inte stirra sig blind på det. Kolla istället vad Molin, Lindholm och Djoos skulle lära sig av Bäckis och Johansson!!

Sen det ekonomiska... Jag förutsätter att Sundlöv, som har svart bälte i att inte värva sprida pengar omkring sig till spelare, inte värvar några som äventyrar klubbens ekonomi. Varför skulle han börja nu!? Patrik Berglund lirar gratis liksom Murray och Bengan som är på väg till DIF spelar gratis... Gör "våra" grabbar lika så är det försäkringen som ska betalas av klubben. Vad tjänar Harju t.ex.? Ta hans lön och se vad mellanskillnaden är och försök hitta sponsring på den biten. Det är ju självklart så att kommer dessa lirare in så äre lättare för Engwall och grabbarna på Marknadsavd. att sälja iväg lite sponsorpaket som väger upp och plus då en betydligt mer fylld tablettask än idag...

Näe, dags nu för hockeyligan att riva upp det här tramset. Sätt en gräns på antalet lock-outspelare då... 3 eller 4 typ. Men att stänga ligan för korttidskontraktare är bara ett löje. AS kunde ju riva upp beslutet, då måste ES kunna göra detsamma tycker jag sen är det ju upp till varje klubb å bestämma om dom tar in lock-outare eller inte.

Kommentera