Brynäs IF

714633 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1518082

Sv: Lockout 2012
tobhund: Det enda möjliga och vettiga skäl till att tillåta korttidskontrakt skulle isf vara en risk för att alla stjärnor därborta väljer andra alternativ än ES och att marknaden skulle vara tömd på bra spelare när NHL-säsongen väl är inställd för gott och Hockeyligan tvingas öppna upp för lockoutare.
Men inte ens DET skälet känns vidare starkt.
För vad brukar ske? Jo, de spelare som väljer ex ett AS-lag, gör det pga sociala skäl och skulle sannolikt ha valt likadant även om dom fått chansen i ett ES-lag.
Varför spelar ex Kopitar i Mora? För pengarna?
Spelarna vet med sig att man inte kan kräva alltför hög ersättning under konflikten och då kan man lika gärna välja av sociala skäl än ekonomiska.
Och dom som ev tittar enbart på pengarna så blir ES ändå inget bra alternativ när det finns mer pengar i ex Schweiz eller Ryssland.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Huge: Jag fick även en kommentar av en gammal polare i dag på morgonen. Han driver sen många år ett företag i Västerås. Varje år när VIK hör av sig anstränger han sig för att sponsra med så högt belopp som hans företag orkar med. Han är kort sagt en av deras trogna sponsorer. Nu har det hänt att ett relativt nystartat företag gick "all in" och lovar att betala Berglunds försäkring. Helt plötsligt är det den nya sponsorn som kablas ut i riksmedia som den som "räddat dagen" för hela Västeråsregionen...

Min polare som troget stöttat VIK genom åren av ekonomisk skärseld säger nu: Nästa år behöver de inte ringa mig...

Kommentera