Brynäs IF

714988 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1518538

Sv: Lockout 2012
micke: Så det är vad du förknippar med NHL - flytt av lag? Jag såg väl det i ett lite större perspektiv - var spelas den bästa hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Jajjen:Så det är vad du förknippar med NHL - flytt av lag? Jag såg väl det i ett lite större perspektiv - var spelas den bästa hockeyn.



Vi kommer aldrig kunna konkurrera med hockeyn i nordamerika. Så är det bara, vi får satsa på att vara näst bäst.

Det är vi också enligt mig. Spelmässigt är KHL bättre än oss, de har oljeoligarker som kan pumpa in miljoner i löjliga kontrakt till dussinspelare för att bo på den sibiriska tundran. Men gissa vilken toppliga som, efter NHL, hade högst publiksnitt förra säsongen? Jo, Elitserien. Gissa vilket land som per capita producerar mest unga spelare till NHL-draften? Sverige. Gissa vilken sport som lockar mest publik i Sverige? Just det, ishockey.

Jag tycker vi har lyckats bra de senaste 10-20 åren med vårat koncept. En perfekt balans mellan att vara "NHL" och gammalmodig svenskt folkhem.

Finland var före Sverige för 10-15 år sedan, både lönemässigt och publikmässigt. Sedan fick dom för sig att dom ville "NHL"-ifiera SM-Liiga. Man stängde ligan, ändrade lite regler (mindre isyta, öppna transferfönster, mer tacklingar å slagsmål osv). Vad blev resultatet? De har mycket mindre publik än ES, mindre intresse, lägre löner och inte minst sämre tillväxt på ungdomssidan!

Vi har hittat en gyllene medelväg som fungerar utmärkt för oss. Hockeyligan vet det, hockeysverige vet det. Låt oss fortsätta den vägen.

Kommentera