Brynäs IF

713315 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1518544

Sv: Lockout 2012

Jajjen:Så det är vad du förknippar med NHL - flytt av lag? Jag såg väl det i ett lite större perspektiv - var spelas den bästa hockeyn.



Vi kommer aldrig kunna konkurrera med hockeyn i nordamerika. Så är det bara, vi får satsa på att vara näst bäst.

Det är vi också enligt mig. Spelmässigt är KHL bättre än oss, de har oljeoligarker som kan pumpa in miljoner i löjliga kontrakt till dussinspelare för att bo på den sibiriska tundran. Men gissa vilken toppliga som, efter NHL, hade högst publiksnitt förra säsongen? Jo, Elitserien. Gissa vilket land som per capita producerar mest unga spelare till NHL-draften? Sverige. Gissa vilken sport som lockar mest publik i Sverige? Just det, ishockey.

Jag tycker vi har lyckats bra de senaste 10-20 åren med vårat koncept. En perfekt balans mellan att vara "NHL" och gammalmodig svenskt folkhem.

Finland var före Sverige för 10-15 år sedan, både lönemässigt och publikmässigt. Sedan fick dom för sig att dom ville "NHL"-ifiera SM-Liiga. Man stängde ligan, ändrade lite regler (mindre isyta, öppna transferfönster, mer tacklingar å slagsmål osv). Vad blev resultatet? De har mycket mindre publik än ES, mindre intresse, lägre löner och inte minst sämre tillväxt på ungdomssidan!

Vi har hittat en gyllene medelväg som fungerar utmärkt för oss. Hockeyligan vet det, hockeysverige vet det. Låt oss fortsätta den vägen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012
micke: Den svenska Elitserien kommer aldrig nånsin kunna klassa sig som världens näst bästa liga så länge det sitter såna här betongrövar på bestämmande stolar! Blir så jävla less på tugget som Loob å Helber håller på med nu. Loob som för några säsonger sen helt var inne på att skrota ES i sin nuvarande form för nån jävla Europamodell av NHL håller nu ES som nåt högre än Gudarna som måste skyddas mot de onda NHL-spelarna som kommer hit å förstör ligan, ruinerar klubbarnas ekonomi å tvingar ner de stackars juniorerna till div. 3!! Varför ska Sverige å ES vara den enda serie i Europa som stänger ute världsstjärnor? Skärpning för fan!

Trodde det här skulle bli en häftig lördag med uttalande från Sundlöv att han för samtal med Bäckis, Marcus Johansson, Lindbäck och Alzner... Kryddat med en vinst över gnäll-Helber å fitt-Jämtin men då börjar lördagen med det här beskedet istället: Hockeyligans skitnödiga klubbar överklagar KKV:s beslut... (Verkar fan dom gör det bara för å förhala ett öppnande av serien för NHL-spelarna tills NHL går ut å lockoutar hela säsongen). Linköping vinner ikväll, Jämtin gör mål å skadar ytterligare en back med en cross-checking i ansiktet... Men det hör till spelet å vi ska inte värva NÅN! ÅÅÅÅHHHHH!!!

Bitter? Inte alls... Less? Som fan!
Kommentera

Sv: Lockout 2012
micke: Fast den inslagna vägen sett till tidigare lockouter är ju att tillåta NHL-spelare under lockouter?
Kommentera

Sv: Lockout 2012
micke: Och du menar att lockoutspelare i Elitserien, som 04/05, skulle ändra den utvecklingen?
Kommentera