Brynäs IF

705130 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1532477

Sv: Silly season 2012/2013

Huge: Nu vet jag inte om du var lika ironisk som jag hoppas du förstod att jag var i början av mitt inlägg men men...

OM nu våra oerhört överväldigande juniorer INTE utvecklas i den takt dom bör för att ta en plats i ett ES-lag idag, vad kan/får lagen göra då för att inte tappa mark gentemot sina motståndare?!

Om vi för skojs skull jämför Brynäs med HV71... HV:s backuppsättning är ju minst sagt imponerande och det är ju ingen slump att dom ligger i tabelltopp heller. Wesslau, liksom Honken har spelat bra, men jämför Daniel Fernholm, Elias Fälth, "Kolan" Karlsson, Mikko Luoma, David Petrasek och Mats Trygg som stomme och Fantenberg och Williamsson som ungtuppar som får chansen lite då och då. Men stommen är ju ofantligt mycket stabilare än i Brynäs; Simon Bertilsson, Ryan Gunderson, Lars Jonsson, Dennis Persson och Jörgen Sundqvist (som jag anser kan och ska kunna ta en plats i stommen av backlinjen). Sen Berglind, Djoos och Löf som ungtuppar. HV har 6 bra och stabila backar i sin stomme, Brynäs har 5. Nu har Cody tagits in men då har både Dennis och LJ varit skadade i stort sett hela säsongen så då har stommen minskats ner till 4 spelare vilket gjort att Löf och Berglind "blivit tvungna" att ta en större roll, vilket dom bevisligen inte varit redo för!

Med en stomme på fler stabila och bra backar från början av säsongen och att ha Löf och Berglind som ungtuppar som får sin speltid i avlastningsroll som sjunde back varannan match eller nåt... Då blir backdelen inte fullt lika känsliga för skador som det är nu!

Lek med tanken att stommen iår bestod av de ursprungliga; Bertil, Gunde, LJ, DP och Sunqen och att t.ex. Cody varit här från start och att de hade fått varit skadefria! Då hade Löf, Berglind fått slussas in lite i taget och Djoos lirat i J20 (som knappast kan vara alltför förnedrande för en 18-åring). Det hade känts betydligt stabilare då...

Slutligen! Jag är inte intresserad av att se en massa juniorer i ES, då kan jag lika gärna se J20 eller nåt annat J-lag. De bästa spelarna som finns på marknaden ska spela i ES-lagen anser jag! Så säljer man biljetter...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 2012/2013
Anders Blank: Varit frånvarande några dagar men här är allt som vanligt. Nästan alla andra försöker få Huge att förstå att han har fel ibland. Huge hävdar motsatsen. :-)

Förresten är inte allt som vanligt. Brynäs vann ju :-)

Tre pinnar idag vore gott. Förfärligt gott. Sen tycker jag vi ska ta oss i kragen vad gäller LJ. Det är en Brynässpelare vi pratar om, som sliter med skadebekymmer. Han är värd mer respekt.

MOT TRE POÄNG IKVÄLL!!!!!
Kommentera