Brynäs IF

715072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1545128

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF den 28/12-12

sylf:"Läget idag". Det är väl just på den punkten min och din åsikt på hur Brynäs ska skötas skiljer sig lite. Jag är mer för den långsiktiga skolan än den kortsiktiga (som jag gissar du fördrar). Läget idag och försvara SM-guld. Hur är läget idag? Är vi i kris, tabellmässigt eller ekonomiskt? Är vi i sämre position idag att försvara guldet än vi var för ett år sedan att vinna ett? Tro mig, jag har genomlevt ett blekt BIF genom 80-talet, ett berg-och-dal-bane artat BIF under 90-talet samt ett krisartat lag under 00-talet. Been there, seen it all och det jag upplever BIF har gjort de senaste säsongerna är tametusan de bästa säsonger jag upplevt med laget i mitt hjärta. Man har tagit ett fast förankrat beslut att jobba långsiktigt att bli en toppförening i Sverige. Jag förväntar mig inte att detta kommer leda till Brynäs-era som slutet på 60-talet början -70. Ingen klubb i Sverige idag kan bli så dominerande. Däremot har BIF mer än väl infriat mina förväntningar i dom målsättningar man satte upp för några säsonger sedan, b.la bli en av Sveriges främsta föreningar i ES samt junior/ungdomssatsning. SM-guldet under jubileumsåret var bara kronan på verket sas.

Men som du sa, vi pratar om idag. Jag tycker Tommy har ett lag som kan vinna ett SM-guld. Jag ser ingen kris. För ett år sedan diskuterades även då att backsidan var ihålig och målvaktsduon var svag. Säsongen innan det var att vi inte hade några målskyttar, osv osv.

Snabba lösningar kan ge positiva rubriker i tidningarna och mätta fans behov av att "nu äntligen agerar ledningen!". Men dom är kostsamma (att t.ex signa Bäckis kostar en miljon/månad i enbart försäkringskostnad) och fungerar nästan aldrig. I de flesta fall ger de bara ännu mer röda siffror i klubben årsredovisning....

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK-Brynäs IF den 28/12-12

micke: Jag ser inte heller en kris, jag ser bara inte ett lag som givits en vettig chans att försvara guldet, som var målsättningen.

P.S 

Bäckis skulle funka, det är jag säker på!

Kommentera