Brynäs IF

713934 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1552184

Sv: Lockout 2012

Enaranger:

Jag tror inte att IIHF kan stoppa Franson från spel i NHL. Däremot kan de stoppa honom från spel i Europa och landslagsturneringar, vilket han inte lär bry sig speciellt mycket om.

Det verkar inte riktigt som att ni inser att "gråzonen" ni försvarar, i princip innebär att det gällande avtalet om NHL-deadlines, som det har kämpats så hårt för, blir värdelöst. Om detta fall får passera utan granskning, innebär det att det är fritt fram för alla spelare att göra likadant.

NHL-klubbarna kan sitta lugnt i båten och se vilka spelare som verkar hetast i Elitserien, för att sedan erbjuda dem kontrakt lagom till slutspurten. Om det står inskrivet i spelarnas kontrakt att de kan upplösa kontraktet när de vill (vilket det med all sannolikhet har gjort i Codys), förutsatt att de betalar en liten summa, så finns det ju inte längre något skydd mot NHL.

Jag menar, hur kul slutspel skulle det bli om Carl Söderberg och Bud Holloway köpte ut sig lagom till Kvartsfinal 3 för att istället lira Stanley Cup-slutspel? Ni tycks inte ha förstått det, men det är av denna anledning som det är förbjudet med NHL-klausuler.

Kommentera