Brynäs IF

713780 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1560753

Sv: Brynäs till KHL
HappyX3: varför inte rikta blicken mot öst och titta på möjligheterna som finns på den asiatiska marknaden? I Japan och Sydkorea finns mycket intresse för actionfyllda sporter som hockey och det finns mycket publik/pengar att fånga upp där både i form av biljettförsäljning och tv-avtal. Sen skulle det kunna säljas dockor som ser ut som spelarna fast med lite egna kläder och kanske även olika kläder som går att byta och tvätta. Min tanke är att Brynäs går ur Elitserien och åker runt i världen med ett uppvisningslag och att ett lag stationerat i London (London-Brynäs Tigers?) deltar i KHL. Jag tycker att Brynäs ska sikta högre än Elitserien i framtiden och jag gick verkligen igång på idén om ett lag i London och jag tycker att vi kan försöka att gemensamt komma med idéer som vi kan maila in till Brynäs ledning innan årsmötet (2014?).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs till KHL
Asien är absolut en intressant marknad.

Varför jag anser att Brynäs måste börja göra något är därför att en tydlig trend visar på att fler och fler spelare söker sig inte bara till NHL utan även AHL och alla juniorligor där borta, spelare söker sig även i till KHL idag. Och om det nu blir så att KHL sprider sig över kontinenten alt. att en ny liga startar upp i väst europa så kommer ju ännu fler spelare att lämna sverige (eftersom vi idag har europas bästa juniorverksamhet kommer självklar många lag och länder sikta på oss). Brynäs kommer alltså tappa sina spelare i unga åldrar och få en mycket sämre marknad att få spelare ifrån. Dels Ekonomiskt, en klubb i London med 20k tittar och sjuka sponosrer kommer ju kunna erbjuda en högre lön, man kan erbjuda bättre motstånd OCH man kan erbjuda spelarna att bo i London.. HUR ska vi då ha kvar spelare av kvalité i BIF???

Därför ville jag ha igång en diskussion kring hur vi kan komma undan detta problem som med stor sanorlighet är på gång.  Att starta ett KHL-lag eller liknande är väl hyvsat agressivt. Men Folk ansåg ju att internet bara skulle vara en fluga oxå?? 

Somsagt, frågan är: Hur ska Brynäs i fortsättningen kunna vara ett intressant lag för toppspelare i Europa??  
Kommentera