Brynäs IF

710643 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs till KHL

1799984 · » Till forumet


Sv: Brynäs till KHL
Auchinleck: "Jättebra"? Återstår att se nu.
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
Clarence:
Jorå, Clarence, det går bevisligen jättebra! 😈
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
tjugo8: Jo jättegött att ha dessa spelare säkrade. Dock - jag trodde att vi spelade i nuet i första hand. Man kan ju inte år från år blicka fram mot nästkommande säsong utan gäller göra nåt bra i den innevarande också.
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
Om BZ vinner Silly kan man väl leva med att han inte "vinner" deadline
Jösses! Paille, JJ o Clark !

Så, för att måla fan på väggen;
Är alla trygga m att JJ o Clark spelar m oss nästa sässe m tanke på deras prestation?
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL

Peja:

Visst vore det bittert om några (Brynäs?) shl-klubbar kördes i botten i racet m khl-lönerna o sedan går ligan i putten om nåt år...?

Men det är en jävligt intressant utveckling

Dock en varningsflagga för Schweiz

Tror vi måste landa i 2 femmor m riktigt bra klass, 2 femmor junisar/div 1 & AS-spelare som lirar för 25-50'/mån

Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
tjugo8: Jepp, SHL:s klass skulle ju stiga drastiskt om KHL av någon orsak kraschade. Det skulle komma många landslagsmässiga, främst svenska och finska spelare, till SHL. Och en och annan nordamerikan, förstås. Lite som på 90- och början av 00-talet...
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL

maddog1970:

Om Ryssland/khl kraschar skulle det vara intressant var alla spelare skulle ta vägen...en jättechans för shl

Undrar om Scott är nöjd över att fira jul som skyttekung i trygga Sverige istf att grubbla om 1/2 eller 3/4 av lönen är borta när säsongen är över...

Dan Persson skriver mkt bra saker

Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
HappyX3: Visst är det bra med visioner och nya idéer, men det måste samtidigt finnas en rimlig portion av verklighetsuppfattning i det hela.
Peja kommer nog sanningen närmast i det här fallet.
Speciellt när det gäller England och Frankrike, två länder där hockey på högre nivå sannolikt aldrig kommer att få nåt fotfäste.
Annars är det väl i princip inget fel på förslaget att utveckla samarbetet och utöka hockeyfamiljen överlag sas.
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
Peja: Det handlar inte om hockey, det handlar om Event och PR. London är en stor region med otroligt mycket människor och kan man visa upp en bra liga så kommer intresset finnas.  Så som det ser ut idag är det bara massa rallare som åker runt och slåss men så var det väl i norge för några år sen? och där går det framåt.. Tittar man i Frankrike har dom en serie och det finns ett intresse för hockey, dom spelar i bland i A-VM osv. Att ha ett lag ifrån Paris, Marseille osv i en stor aktraktiv liga skulle locka både publik och sponsorer vilket lockar spelare. 

Barcelona har idag ett av europas (och världens) bästa klubblag i fotboll och Handboll och ett av europas bästa basketlag. Skulle de få en chans att ha ett lag i en aktraktiv liga så finn stora möjligheter för intresse från både sponsorer och fans.. Detta kommer inte ske över en natt men inom 15-20 år tror jag absolut att intresset för Ishockey i europa kommer öka kraftigt. Sporten är idag för stor för de grunder som den i dag står på. Krävs fler nationers intresse för att fler ungdomar ska komma fram för att bredda hockey..

Brynäs tog SM-Guld ifjol så visst finns nog kompetens. Sen att det går dåligt vissa säsonger hör tyvärr till sporten.. Men åter igen, det handlar ingetligen inte om att ettablera ett lag i europa utan hur ska vi kunna konkurrera med de bästa i europa?? 
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL

en fråga om ämnet, rätta mig om jag har fel.

Det är såklart intressanta romantiska tankar, men!

hur fan skulle det gå till när föreningen kanske inte ens klarar av att hävda sig, ta sig till slutspel i den serien man faktiskt är med i?

det känns lite som att rusta för att ta hem F1 när man är och kör gocart med jobbet...

Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
HappyX3: Jag tycker att det känns som en icke-diskussion. Det finns inget belägg för att London, Amsterdam eller Paris helt plötsligt ska etablera ett enormt hockeyintresse. Vad jag har hört från spelare som har lirat i England så är gamla nordamerikanska slagskämpar de mest eftertraktade spelarna hos fansen där. De förstår sig inte på hockey.

Du tänker ungefär som de som trodde att USA skulle få världens bästa fotbollsliga efter VM 94'.
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
Asien är absolut en intressant marknad.

Varför jag anser att Brynäs måste börja göra något är därför att en tydlig trend visar på att fler och fler spelare söker sig inte bara till NHL utan även AHL och alla juniorligor där borta, spelare söker sig även i till KHL idag. Och om det nu blir så att KHL sprider sig över kontinenten alt. att en ny liga startar upp i väst europa så kommer ju ännu fler spelare att lämna sverige (eftersom vi idag har europas bästa juniorverksamhet kommer självklar många lag och länder sikta på oss). Brynäs kommer alltså tappa sina spelare i unga åldrar och få en mycket sämre marknad att få spelare ifrån. Dels Ekonomiskt, en klubb i London med 20k tittar och sjuka sponosrer kommer ju kunna erbjuda en högre lön, man kan erbjuda bättre motstånd OCH man kan erbjuda spelarna att bo i London.. HUR ska vi då ha kvar spelare av kvalité i BIF???

Därför ville jag ha igång en diskussion kring hur vi kan komma undan detta problem som med stor sanorlighet är på gång.  Att starta ett KHL-lag eller liknande är väl hyvsat agressivt. Men Folk ansåg ju att internet bara skulle vara en fluga oxå?? 

Somsagt, frågan är: Hur ska Brynäs i fortsättningen kunna vara ett intressant lag för toppspelare i Europa??  
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
HappyX3: varför inte rikta blicken mot öst och titta på möjligheterna som finns på den asiatiska marknaden? I Japan och Sydkorea finns mycket intresse för actionfyllda sporter som hockey och det finns mycket publik/pengar att fånga upp där både i form av biljettförsäljning och tv-avtal. Sen skulle det kunna säljas dockor som ser ut som spelarna fast med lite egna kläder och kanske även olika kläder som går att byta och tvätta. Min tanke är att Brynäs går ur Elitserien och åker runt i världen med ett uppvisningslag och att ett lag stationerat i London (London-Brynäs Tigers?) deltar i KHL. Jag tycker att Brynäs ska sikta högre än Elitserien i framtiden och jag gick verkligen igång på idén om ett lag i London och jag tycker att vi kan försöka att gemensamt komma med idéer som vi kan maila in till Brynäs ledning innan årsmötet (2014?).
Kommentera

Sv: Brynäs till KHL
HappyX3: Herregud... hur mycket har du druckit ikv egentligen?
Kommentera

Brynäs till KHL
Brynäs som lag ska självklart spela kvar i Elitserien, men när kontinenten rustar och kommer plocka fler och fler spelare samtidigt som fler spelare åker över till Juniorligor och AHL i nordamerika kommer brynäs har färre spelare kvar på hemmaplan. Även spelare som kanske skulle behövt nått till år i ES åker över och spelar AHL istället för ES.  

Kan inte BIF stata ett klubblag i London, Amsterdam eller paris? London Tigers typ.
Det gör att de bästa spelarna kanske inte lämnar europa för Nordamerika vilket gör att vi får dom kvar här. Och då finns BIF som en farmaklubb vilket gör att vi får se fler egna spelare på hemmaplan längre! Samt så finns det här en chans att tjäna pengar då en klubb i London troligtvis kan dra över 20.000 per match. Sen kan vi också ha ett utbyte där dom spelar i Gävle några matcher per säsong..

tanken är då att detta London lag ska gå med i KHL eller en ny Väst Europeisk liga. 

För Brynäs verkar inte vilja lämna sverige, men ändå kan det vara bra att föreningen ändå är representerad på kontinenten??

(detta är dock en bra bit in i framtiden, men kul att spekulera!) 
Kommentera

1799984 · »