Brynäs IF

713257 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1621857

Sv: Höga löner ?
EskilstunaLasse: Jag håller med om det du säger, men jag gillar inte att man hindrar vissa klubbars möjlighet till sportslig framgång. Jag tycker att klubbarna måste vara tillräckligt professionella för att klara av detta. På sikt blir det ju någon form av självsannering som i all marknadsekonomi. Att NHL har lönetak är en sak, dom är marknadsledande vad gäller löner och det spelmässiga. Men att sätta lönetak i Sverige är som jag ser det att erkänna att man inte klarar av att konkurrera under kontrollerade former, reglera oss annars köper vi ihjäl oss. Tyder på inkompetens.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Höga löner ?

Zzz:Jag köper dina argument. Men jag tror inte att ett lönetak skulle förstöra svensk ishockey, tvärt om.

Visst skulle det mycket väl kunna göra att de bästa spelarna sökte sig till andra ligor men samtidigt skulle vi slippa många "konstiga" nyförvärv av utsländska spelare som huserar i tredje och fjärdelinorna och är inget annat än en överbetald ballast som står i vägen för unga svenska spelare.

Ett lönetak behöver ju inte utesluta saker och ting helt heller i och med att det beror på vilken nivå det landar på. Samtidigt måste man ju kika på minimilönerna med. Ett sätt att locka våra unga spelare att stanna inom svensk ishockey. Visst, de spelare som NHL har på sin radar blir svåra att behålla oavsett lönetak eller inte. Där har SHL och IIHF lite att jobba med. det ska fan KOSTA att sno över talanger för att "skola" dem i AHL eller någon obskyr liga "overthere".

När det gäller klubbarnas "professionalitet" så finns det allt för många exempel på det motsatta. Där klubbar panikhandlar dyra spelare för att vända en dålig trend rent sportsligt. Precis som det finns klubbar som budar på allt med en klubba och en hjälm, exempelvis "Köpsjö".

Kommentera