Brynäs IF

713250 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1621846

Sv: Höga löner ?

Zzz:Det beror ju på hur man väljer att disponera lönerna. Väljer man att lägga mycket pengar på en förstakedja så blir man ju tvungen att släppa fram fler billiga juniorer. Vilket jag tror skulle vara positivt för svensk ishockey överlag.

Jag tror även att skillnaderna mellan lagen skulle minska. Vi skulle slippa se lag som Växsjö som genom sitt väl fördelaktiga lån av kommunen kan köpa ihop ett lag. Det skulle främja lag som satsar på en bred och påkostad juniorverksamhet. Vilket även det främjar svensk ishockey.

Man skulle även kunna sänka biljettpriserna så att vanligt folk har råd att se ishockey live oftare.

Visst skulle stjärnorna välja andra ligor men är det värt priset?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Höga löner ?
EskilstunaLasse: Jag håller med om det du säger, men jag gillar inte att man hindrar vissa klubbars möjlighet till sportslig framgång. Jag tycker att klubbarna måste vara tillräckligt professionella för att klara av detta. På sikt blir det ju någon form av självsannering som i all marknadsekonomi. Att NHL har lönetak är en sak, dom är marknadsledande vad gäller löner och det spelmässiga. Men att sätta lönetak i Sverige är som jag ser det att erkänna att man inte klarar av att konkurrera under kontrollerade former, reglera oss annars köper vi ihjäl oss. Tyder på inkompetens.
Kommentera